E2y

Hur man uppfostrar en gris för mat

Förr i tiden tog människor faktiskt sin egen mat

Förr i tiden tog människor faktiskt sin egen mat, inklusive svinen där de får allt från fläskkotletter till bacon. Höja en gris för mat är faktiskt fortfarande en bra idé fram till idag, särskilt om du bor i områden där det finns gott om utrymme och där ventilationen inte är ett problem. Här är några steg för att höja grisar för mat.

Hur man uppfostrar en gris för mat. Kontrollera lokala lagar.
Hur man uppfostrar en gris för mat. Kontrollera lokala lagar.
  • Kontrollera lokala lagar. Före allt annat, bör du kontrollera med den lokala jordbruket kontoret om att hålla grisar är tillåten på den plats där du bor. Kom ihåg, det finns några sanitära problem som kommer med att höja grisar speciellt om du höjer ett stort antal svin. På grund av detta, de flesta bostadsområden och städer förbjuder upptagande av grisar. Om du bor på landsbygden eller på landet, men bör du kunna höja en gris rätt i din egen bakgård.
  • Bygg pennan. När du har fastställt att du får höja svin, måste du bygga pennan eller buren där de svin kommer att leva. Storleken på pennan kommer att bestämmas av antalet grisar som du planerar på att hålla, liksom ras gris som du väljer att höja. Större raser är bäst om du matar en större familj. Om du bara behöver mata ett par personer med grisar som du höjer, kan du nöja sig med mindre gris raser. I allmänhet är större gris pennan desto mer bekväm dina grisar kommer att bli. Grisens komfort påverkar faktiskt sin tillväxt, så du bör inte snåla på utrymmet. Se till att du konstruerar pennan från gris mesh tråd och som omger den med hö eller halm.
  • Få din spädgris. Nu när du har förberett den plats där dina grisar höjs, är nästa steg att hitta Nasse. Det bästa stället att hitta smågrisar till salu är djur auktioner där du kan hitta uppfödare som säljer sina grisar till högstbjudande. Se till att du väljer dina smågrisar inte bara på priset, men också baserat på bakgrund av uppfödaren. En bra uppfödare kommer att undersöka den genetiska bakgrunden av de djur som de ger upphov och se till att smågrisar är sjukdomsfria.
  • Utfodring. När Nasse är säker i sin penna, måste du mata den regelbundet med pellets och svinfoder. Dessa är vanligen köps i utbudet av jordbruksprodukter butiker. Även om människor ofta mata grisarna med endast pellets kan du komplettera också kosten genom att utfodra dem rester från middagsbordet. Se till att grisen också har mycket vatten.
  • Vet vård. Slutligen, se till att du låter en veterinär se grisen minst en gång. Även grisar som hålls för mat och inte som husdjur behöver vaccineras och avmaskas så att de kommer att växa snabbt och friska. Ett par månader innan du tänker slakta grisen, bör du införa lite majs i sin kost. På så sätt kommer det griskött blir rikare och sötare.

När du redan slakta grisen, kan du skicka den till slakteriet eller styckning anläggning där du kommer att få betala en liten avgift för att få din gris slaktade. Med dessa i åtanke, bör du kunna höja din egen grisar för att äta.