E2y

Hur man uppfostrar en anka som husdjur

Ankor är bedårande fåglar du kan höja rätt i ditt hem om du har tillräckligt med utrymme och tid för att ge dem den uppmärksamhet de behöver. Ankor kommer att härliga husdjur för dig och dina barn, men de behöver särskild vård för att överleva. Ankor är inte som de flesta husdjur som du kan lämna trivas ensam. Ankor behöver noggrann uppmärksamhet till kosten och dagliga aktiviteter för dem att överleva i den miljö du ger dem.

Hur man uppfostrar en anka som husdjur. Förstå en anka behov.
Hur man uppfostrar en anka som husdjur. Förstå en anka behov.

Här är några steg som du kan följa för att höja ankor som husdjur.

  • Förstå en anka behov. Ankor skulle göra underbara husdjur, men de kommer inte att pågå så länge om du inte förstår att de har behov som är till skillnad från andra djur. Blir bara en anka är välbetänkt eftersom ankor är flockdjur och de växer bättre med andra ankor. Ankor är små även när de är helt odlas, vilket gör dem utmärkta offer för andra djur. Om något annat djur i ditt hem har vassa tänder, så ditt hem är inte säker för ankor. Ankor behöver mycket utrymme och vatten för både bad och dricka. De behöver också någon att följa med dem senare i livet till områden med dammar om du inte har en pool för dem. Att ta hand om ankor är en mödosam uppgift, och om du inte har tid investerat i vården och vårda för ankor, så du kanske vill överväga en annan husdjur.
  • Köp din anka ansvarsfullt. Köp ankor från betrodda säljare bara. Vissa Anka säljare säljer sjuklig, sköra ankor som dör strax efter att du köper dem. Köp ankor från välrenommerade säljare som har positiva recensioner om nyligen genomförda transaktioner med andra Anka köpare. Du bör också känna en ålder av ankor du köper. Ankor har olika behov i olika skeden av deras tillväxt. Den typ av vård de behöver beror på deras ålder.
  • Förbered anka foder. Innan du får dina ankor, måste du ha sin mat redo. Ankungar 3 veckor gamla behöver förrätt mäsk med 20% -22% protein. Unga ankor som är 3 veckor till 6 veckor gamla behöver 16% protein i sin mäsk eller pellets. Du kan också få smulor med samma mängd protein om de är mer praktiskt. Kvinna ankor ålder 6 veckor och över behöver 16% till 18% protein i sin mäsk, smulor eller pellets, om de lägger ägg och hanarna behöver 14% till 16% protein vid samma ålder. Bli inte medicinerade anka foder. Medicated anka foder eller kommersiell anka foder har kemikalier avsedda att göra din anka bli större i en snabbare takt, men de kan skada din anka. Köp färska, naturliga, ekologiskt foder för dina ankor.
  • När dina ankor anländer kan de behöver mat omedelbart eftersom de kan ha gått igenom stressig resa. Fortsätt mata dina ankor lämplig typ av kost och se till att maten håller sig fräsch. Hålla sin mat i lufttäta behållare för att hålla mögel och bakterier borta.
  • Ge färskvatten. Ducks behöver färskt, rent vatten varje dag. Ge en vatten matare att dina ankor kan enkelt komma åt. Ersätt sitt vatten med rent vatten varje dag. Ankor behöver också en plats att bada i, så ger en grund pool för ungar som badplats. För vuxna ankor måste poolen vara lite djupare eftersom de gillar dykning. Om du inte har en damm speciellt för ankor att simma i, måste du byta ut poolen vatten varje dag. Ankor dricka vattnet de simmar i ett parti, så att vattnet de simmar i, förutom vattnet i deras matare, måste vara ren hela tiden. Ge en ramp för dem att få tillgång till deras pool lätt. Du kan få icke-böjbara pooler avsedda för barn som ett alternativ till en Anka damm för dina ankor.
  • Ge bra skydd för dina ankor. Se till att skyddsrummet du ge ungar är säkra från rovdjur såsom herrelösa hundar eller katter. Skyddsrummet skall också skydda ankor från hårt väder som regn eller intensiv hetta. För både vuxna och barn ankor, har skydd för att ha en värmelampa som de inte kan nå. Se till att värmelampa är inte för varmt, ankor som varma platser. Glöm inte att de behöver tillgång till vatten 24/7, så håll vattnet skålen eller vatten matare på motsatt sida av där värmelampa är.
  • Ankungar bör bo i en rymlig, tillräckligt uppvärmd bur medan de fortfarande är unga så de håller sig borta från platser som predatorer som hundar, katter eller andra vilda djur kan komma åt. Ankungar kan slinka igenom grindar eller galler bur så se till att buren har små lameller.
  • Låt din ankor träning. Ducks behöver vaggande runt under solen någon gång på en dag. Se till att du övervaka dina ankor när de är på väg till en damm eller när de går runt under solen, eftersom de kan fånga en rovdjur uppmärksamhet. Katter och hundar tycker ankor gör läckra godsaker, och du måste hålla din anka säker från alla djur som kan skada dem.
  • Ge anbud kärleksfull omsorg för dina ankor. Se till att du klappa dina ankor på en regelbunden basis. Ankor som uppmärksamhet. Du måste hålla dem med jämna mellanrum genom en dag. Om du har barn, se till att du övervaka dina barn när de innehar eller leker med ankor, eftersom ankor inte kan hantera grov lek och dina barn kan skada ankor.

Följa stegen ovan kommer att hjälpa dig att höja och ta väl hand om dina ankor. Kom ihåg att de behöver säkert skydd, mat och vatten. Mest av allt behöver de säkerhet från allt som kan skada dem, eftersom de inte kan åberopas för att skydda sig mot andra djur och hårt väder. Ankor behöver mycket uppmärksamhet och kärlek, och du måste uppfylla alla dessa behov när höja ankor som husdjur.