E2y

Hur man undviker en svart björn

Svart björnar bebo mycket av den nordeuropeiska vildmarken

Svart björnar bebo mycket av den nordeuropeiska vildmarken, särskilt höglandet, och ibland herrelösa i bebodda områden. Trots sitt namn, kan de vara valfri färg från svart till nästan vitt, så de är ibland misstas för större, fann mer aggressiv björn endast i Alaska och Klippiga bergen. Skillnaden är viktig eftersom svartbjörn är mycket mindre aggressiva än brunbjörnar.

Svartbjörnar bara attack av två skäl: för att försvara sig, eller för livsmedel. Vet hur man undviker att lägga en svart björn i antingen situation och du kommer att undvika en svart björn attack.

Svartbjörnen vill inte stöta människor

Hur man undviker en svart björn. Svart björnar bebo mycket av den nordeuropeiska vildmarken.
Hur man undviker en svart björn. Svart björnar bebo mycket av den nordeuropeiska vildmarken.

Svartbjörnen vill inte stöta människor. När du reser, gör unthreatening ljud kontinuerligt. Bedriver en konversation är tillräckligt. Sing. Bär en klocka. Kick små stenar. Var synlig men inte spännande. Vandra i grupper om två eller fler. Håll små barn inom räckhåll hela tiden. Du vill ha någon närliggande björnen att tro att du är osårbar men inte hotfull. Svartbjörnar kommer vanligtvis lämna området när de hör att du närmar dig. Tillfällighet, är detta en bra strategi för att undvika ormar också.

Medan svartbjörn kommer att dra sig bort från dig

Medan svartbjörn kommer dra sig undan från dig, kan vissa vara angelägna om att få kontakt med din livsmedelsförsörjning. När det är möjligt undvika att bära mat, eller bär den i fabriken förslutna förpackningar. Sov aldrig var du har precis ätit. Viktigast av allt, aldrig göra livsmedel tillgängliga för en svart björn. Lämna inte den på marken eller i en öppen avfallsbehållare. Försök inte att omdirigera en björn uppmärksamhet genom att kasta mat i sin väg, allt det kommer att veta är att du kastar något på det, och det kommer att attackera, eller, det kommer att tro att du har mer mat och det kommer fortfarande att attackera.

Om du ser en svart björn, anser dig lycklig

Om du ser en svart björn, anser dig lycklig! Men innan du packar fotoutrustning, skaffa ett säkert avstånd. Aldrig vända ryggen på en björn, speciellt om han ser dig. Tillbaka borta i jämn takt som en grupp tills du är minst femtio meter bort. När han ser att du inte har för avsikt att närma sig honom att han förmodligen kommer att ignorera dig. Om han rör sig mot dig, fortsätter att backa tills du har bra avstånd.

Sällan kommer en svart björn bluff betalt

Svartbjörnen vill inte stöta människor. Medan svartbjörn kommer att dra sig bort från dig.
Svartbjörnen vill inte stöta människor. Medan svartbjörn kommer att dra sig bort från dig.

Sällan kommer en svart björn bluff betalt. Det är, kommer han rusar mot dig i ett försök att jaga bort dig. När detta händer måste du stå ditt marken. Bli stor och högljudd. Wave pinnar, kasta stenar, krukor bang, blast en air horn, och skrika. Om han inte retirera, och om han tar ut inom trettio meter, måste du använda bära spray. Bear spray är en potent "peppar" spray, och är inte tillåtet på kommersiella flygningar. Detta skulle avskräcka honom tillräckligt länge för att du ska fortsätta backa.