E2y

Hur man undervisar ett husdjur Nymfparakit att prata

Cockatiels är en del av en grupp av fåglar (som inkluderar papegojor) som har förmågan att härma mänskligt tal. Om du har ett husdjur Nymfparakit, eller om du planerar att få en, kan så mycket lär det hur man talar. Allt du behöver är ett par timmar varje dag för utbildning, och snart kommer du att ha en talande fågel på händerna. Här är några tips för att guida dig när du tränar ditt husdjur Nymfparakit:

 • Beakta dess kön och ålder vid träning en Nymfparakit. Unga Cockatiels är lättare att träna än äldre. Så länge fågeln är bekväm med dig, finns det ingen anledning att fördröja sin utbildning. Tänk på att manliga Cockatiels lättare att efterlikna mänskligt tal än honorna. Om du har ännu att skaffa ett husdjur, då du säkert skulle behöva överväga detta lite faktiskt.
 • Exponera ditt husdjur fågel till en hel del interaktion. Detta garanterar att ditt husdjur ständigt hör mänskliga röster och detta kommer att hjälpa den efterliknar specifika ljud. Ge ditt husdjur med gott om utrymme och en ren miljö för att hålla den glad. Se till att det är hälsosamt också. Sjuka fåglar kan bli alltför upprörd att träna. Håll ditt husdjur Nymfparakit glada och friska och du kommer att ha några problem att lära den att prata.
  Hur man undervisar ett husdjur nymfparakit att prata. Beakta dess kön och ålder vid träning en nymfparakit.
  Hur man undervisar ett husdjur nymfparakit att prata. Beakta dess kön och ålder vid träning en nymfparakit.

  Cockatiels är faktiskt mycket kräsen när du väljer vilka ord att efterlikna. Nyckeln till deras intresse är genom att se till att du gör orden låter intressant. Du kan göra detta genom att hålla din ton glada och entusiastiska. Annars även med konstant upprepning, om de inte är intresserade av ordet, kommer de bry inte med det.

 • Välj ett enkelt ord eller en fras. "Hej", "Hej", "Hej", "God dag," etc. är bra kandidater för att använda under träning. Se till att du lär bara ett ord i taget. Införa ett nytt ord först när ditt husdjur har bemästrat den första.
 • Besluta om en träningsschema. Fåglar är oftast ivriga att lära tidigt på morgonen och på eftermiddagen i slutet av dagen. Ge cirka 15 minuter per session, minst två pass om dagen.
 • Bestäm din utbildning område. Kontrollera att det är tyst och tomt på någon form av distraktion, särskilt buller och andra ljud. Håll andra husdjur som katter och hundar borta.
 • Ta din fågel ur sin bur. Kontrollera att det ser dina läppar och hör dina ord tydligt. Säg ordet långsamt och högt. Upprepa det i 5 minuter med samma tonhöjd och tonen. Ta en 5-minuters paus och sedan fortsätta i ytterligare 5 minuter.
 • Alltid behandlar till hands. När ditt husdjur håller fortfarande och klockor dina läppar när du talar, ge det en behandling. Om Nymfparakit försöker göra ett ljud (även om det är förvrängd) efter att du har upprepat ett ord, ge det en behandling också. Ge ett husdjur behandla under utbildningen kommer att uppmuntra den att göra vad du lär den.

Dessutom måste man vara mycket tålmodig när du tränar ditt husdjur fågel. Ditt husdjur första försök att efterlikna kanske inte är vad du hade i åtanke, men det är okej. Bli inte frustrerad när ditt husdjur Nymfparakit inte kan härma dig perfekt. Vissa Cockatiels kan bara härma ljud som liknar verkliga ord, medan vissa kan bara sjunga eller vissla.