E2y

Hur man undervisar en kanin trick

Vid första anblicken kanske du tror att kaniner är dumma och bara se söt och gullig. Du kan även tror att du kanske gjort fel beslut när du valde en kanin som ditt husdjur, eftersom det inte kommer att kunna lära sig knepen. Men sätta dina antaganden åt sidan som det är fullt möjligt att lära kaniner några tricks. Du behöver inte ens ett djur tränare att göra det. Med massor av tålamod och tillräckligt med tid, kan du lära ditt husdjur några knep som kommer att glädja din familj och dina vänner. Kolla in några tips om hur man kan undervisa en kanin några enkla knep.

Hur man undervisar en kanin trick. Lär din kanin att svara genom att komma närmare dig när du ringer sitt namn.
Hur man undervisar en kanin trick. Lär din kanin att svara genom att komma närmare dig när du ringer sitt namn.
  • Lär din kanin att svara genom att komma närmare dig när du ringer sitt namn. Börja med att hålla en bit av sin favoritmat i handen och gå ner på golvet så att den kan se och lukta på maten. I början bo nära ditt husdjur när du visar den mat den vill när du kommer och kallar sitt namn. När det lär sig att reagera på kommandot, gå längre tillbaka nästa gång. Det är att träna din kanin komma var du än är när dess namn kallas.
  • Lära den att hoppa över ett hinder eller på en soffa. Placera en pinne eller plugg på en låg trave böcker. Om fyra inches hög är tillräckligt bra. De första gångerna lyfter kaninen upp och över hinder medan du säger ordet hoppa. Ge det några uppmuntrande ord, husdjur och belöna den för dess goda arbete efter att det har gått över hindret. Upprepa steg ett par gånger tills den känner igen ditt kommando. Bo på den andra sidan av hindret nästa gång och hålla ditt husdjur favoritmat. Ge kommandot och när det utför trick, beröm och belöna den.
  • Använd samma process för att lära den att hoppa på din soffa. Ge en låg pall om hoppet från golvet till soffan är för hög. Lär det att hoppa på pallen genom att placera handen med favoritmat ovanpå pallen innan de utfärdar ditt kommando. Pat toppen av pallen för att berätta det var att gå. Upprepa processen när den har bemästrat hoppa över pallen för att hoppa till soffan.
  • Lär din husdjur att tigga mat. Håll maten i framför kaninen och ge kommandot för att det ska sitta. Eftersom det luktar mat, kommer det att höja sitt huvud. Flytta handen upp lite i taget tills det höjer sin kropp till sin fulla längd. När den sitter upp, beröm och belöna den. Efteråt gör det väntar sin belöning under flera sekunder medan det förblir i det tiggeri läge.

Dessa är bara några av de knep som du kan lära din kanin

Dessa är bara några av de knep som du kan lära din kanin. Variera hoppande trick genom att ersätta pluggen med en rockring. Med tid och tålamod kommer du att kunna lära ditt husdjur mer enkla knep som man kan lära sig genom upprepning och belöningssystem.