E2y

Hur man tränar vilda hästar

Som kan förväntas, är den utbildning som krävs när man hanterar vilda hästar långt skiljer sig från den utbildning göras när de berörda hästarna höjs och föds upp av människor. Om du vill träna vilda hästar också, läs följande tips nedan för hjälp.

  • Få vilda hästen att lita på dig. Innan den vilda hästen kan arbeta med dig under träning, måste du först vinna hans förtroende. Om du inte har hans förtroende, skulle du inte kunna göra honom samarbeta med. Låt den vilda hästen kvar i en tillgänglig penna som du kan besöka då och då. Glöm inte att mata och vattna honom. Dessutom skulle det vara bra om du pratar med honom med hjälp av en lugn och mild röst så mycket som möjligt. När du gör detta, kommer han så småningom en känsla av att du menar inget illa och att du bara vill ta hand om honom. Om du tror att han redan litar på dig, försök att skriva in in i pennan. Om han inte gör någon våldsam drag, fortsätta gå in och gnugga eller borsta honom.
  • Få vildhäst som används för att rep. När han redan kan du röra vid honom, är nästa steg att försöka göra honom van vid synen och känslan av rep på honom. Du kan göra detta genom att göra honom luktar det och gnugga den på honom. När han inte drar sig känslan av rep på honom, lägg det på rygg och placera grimman. Iklädd den, vägleda honom medan vi låter honom gå in i pennan.
  • Få vilda hästen att lita på dig mer. Detta kan göras genom att arbeta med honom på marken. Detta gör att du kan låta honom veta att du inte skulle skada honom och att du är där för att leda och lära honom saker. Fortsätt att borsta honom för att få honom att må bra och försöka plocka upp sina hovar. Presentera nya saker till honom då och då, men se till att det inte helt kommer att skrämma bort honom.
  • Få vildhäst som används för att sadlar och kuddar sadel. Nästa gång du besöker hans penna, ta sadlar och kuddar sadel med dig och låt honom lukta på dem. Försök att uttrycka det på honom men se till att han är bunden innan du gör det. När han ger ingen våldsam reaktion, dra sadeln är omkrets så det kommer inte att falla av när du vägleda honom in i pennan samtidigt bär den. Gör detta för ett par dagar. Nästa sak som du bör göra är att placera i munnen en tygel. Gör honom vänja sig.
  • Montera den vilda hästen. När han redan vana vid att ha en sadel på honom, försök att montera den vilda hästen. Det är lämpligt att du har någon med dig första gången du gör detta. Gå honom inne i pennan medan du är monterade så att han kommer att vänja ha någon rida honom. Efter en vecka, prova en takt som är snabbare än promenader och lära honom att svara på signaler. Först efter att ha gjort dessa steg som det är säkert att rida hästen.

Hur man tränar vilda hästar. Få vilda hästen att lita på dig.
Hur man tränar vilda hästar. Få vilda hästen att lita på dig.

Vilda hästar används inte vid beröring av män det är därför det tar längre tid för dem att vara väl utbildade av människor. Allt som krävs är uthållighet och tålamod kommer från tränare.