E2y

Hur man tränar en undulat att prata

En undulat har potential att följa vad du säger

En undulat har potential att följa vad du säger. I själva verket är undulater kända för att vara mycket bra talare som ibland även kan irritera dig. Det kan ta tid men som en undulat bara lär sig att prata när du har lärt honom hur. Allt du behöver göra är att veta rätt sätt om hur man tränar din undulat att prata. En undulat kommer så småningom börjar prata på ungefär 3 månader från det att du har börjat träna honom.

Här är några tips om hur du gör din undulat diskussion:

Hur man tränar en undulat att prata. Sätt din undulat på en lugn plats.
Hur man tränar en undulat att prata. Sätt din undulat på en lugn plats.
  1. Sätt din undulat på en lugn plats. Ditt rum kan vara en bra plats att sätta honom så länge du inte slå på tv eller radio eftersom det kan distrahera fågeln. Din röst ska vara det enda ljud som han hör när undulat är i ditt rum. När han blir distraherad med andra ljud han kommer inte att lyssna på dig. Se också till att fågeln är bekväm med platsen och temperaturen är lämplig för honom.
  2. När du har placerat fågeln tillsammans med fågelburen i ditt rum, prata med undulat. Gör detta varje dag i ett par minuter. Fortsätt prata med fågeln även om han verkar inte lyssna. Detta förfarande är gjort så att han kommer att användas för din röst. Du kan göra detta i minst två veckor.
  3. Om fågeln är redan van vid din röst, kan du börja nu träna honom att prata. Upprepa de ord som du vill att han ska säga. Du kan börja med bara ett ord, så att han kan fånga upp lätt. Gör detta i ca 10 minuter dagligen framför honom. Du kan också upprepa ordet varje gång du går till hans bur eller bara passerar förbi. Inte lär honom andra ord tills han kan tala det första ordet som du lärde honom. Blandning med andra ord kommer bara förvirra fågeln och resultatet är att han inte kunde prata istället.
  4. Om du tycker att undulat är klar, kan du nu ta ut honom ur rummet och exponera fågeln till andra människor. Fortsätt med att upprepa ordet som du vill att han ska säga. Vid denna tid, kommer fågeln vara nu bekant med din röst och kommer inte vara lätt förvirrad eller bli distraherad med andra röster och ljud.
  5. Du kommer faktiskt vet att fågeln redan har anpassat sig till att tala genom att svara tillbaka till dig när du berättar för honom det ord som du vill att han ska säga. Även om han har upprepat vad du sa, fortsätta att upprepa det till honom tills han vänjer sig vid ordet. Efter att vänja sig vid ordet, kan du sedan gå vidare till att lära honom andra ord för att bredda din undulat ordförråd.

Det är roligt att höra Budgie prat efter träningen honom i veckor. Bara vara noga med att lära honom icke kränkande ord som han kan uttala det framför dina gäster och du inte vill att de ska tycka illa ditt husdjur!