E2y

Hur man tränar en nervös hund

Hundar har olika egenskaper

Hundar har olika egenskaper. Det finns hyperaktiva hundar och det finns också blyga, skygga och nervösa hundar. Dessa egenskaper utvecklas när de blir äldre och förhållningssätt tonåren. Några hundar från födseln är alltför blyg och huka. I vissa fall kan det vara resultatet av en viss händelse i hundens förflutna.

Här finns många sätt att träna en nervös hund.

 1. Först bör du ta reda på vad som gör din hund nervös. Du kommer att veta om hunden är nervös om det oftast stoppar svansen in, backar upp, cowers och, ibland, även snaps på dig eller på någon som är nära honom.
 2. Starta sedan med ditt träningspass genom bindning med din hund. Fokus på utbildning och ignorera vad gör hunden nervös. Hunden kommer att svara dig på det sätt du vill att den ska eftersom det så småningom lär sig att lita på dig.
 3. Förbered en behandling. Skär några hotdogs eller kött och placera dem i en zip-lock påse. Vissa hundtränare brukar sätta en runt midjan. Detta kommer säkert att fånga hundens uppmärksamhet.
 4. Nästa, ta din hund till ett trevligt, lugnt område och har hunden komma närmare dig genom att erbjuda en behandling. Helt enkelt erbjuda behandling som du knä eller sitter nära den. Detta ger det en hel del möjligheter för att lära sig att lita på dig. Om hunden är för mycket på sina nerver och har svårt att äta, helt enkelt pet och övertala hunden. Det tar oftast lite tid så du måste vara mycket stort tålamod.
 5. Du bör också försöka ta din hund på en åktur. Detta kommer verkligen att göra dem till stor del beror på dig. Låt den hänga huvudet ur fönstret och tittar på rörliga omgivningen.
 6. Efter att ha tagit en tur, stanna till vid en lugn park där det finns endast några distraktioner. Du måste sätta hunden i en position där det bara har dig att lita på. Förtroende är ditt mål här.
 7. Fortsätta att erbjuda godsaker och noga titta på sitt kroppsspråk. Efter ett tag kommer du att se en förändring i sitt uttryck och se svansen kommit upp som han blir mer avslappnad.
 8. Du kommer nu att börja umgås med din hund eftersom det redan är bekväm med dig.
 9. Ta hunden till en viss plats där det finns fler distraktioner. Detta kommer nu att öka sin sociala kompetens.
 10. Informera alla som vill närma sig din hund att han är blyg och att de helt enkelt låta hunden att närma sig dem om de vill. Låt inte någon att böja sig för att din hund för petting ändamål. Detta kommer sannolikt att skrämma hunden. Om hunden villigt närmar sig dem, då det är den bästa tiden de bör föll på knä för att visa lite ömhet.
 11. Slutligen förbereder att gå vidare till din lydnadsträning så fort din hund visar tecken på en utvecklad förtroende. Använd dina godsaker att uppmuntra grundläggande kommandon.

Alltid använda positiv förstärkning för att vara säker på att din hund inte kommer att regrediera och gå tillbaka till att vara blyga, skygga och överdrivet nervös. För vissa ägare, är det dåligt beteende eftersom nervösa hundar kommer att vara mycket svårt att träna för att vara vakthundar. De är bara underbara som husdjur eftersom de är mycket mild. Nervösa hundar behöver korrekt hantering och utbildning i syfte att öka deras förtroende.

Hur man tränar en nervös hund. Förbered en behandling.
Hur man tränar en nervös hund. Förbered en behandling.

Det är bra att det finns vissa tips och tricks när det gäller att träna nervösa hundar. På så sätt är hundägare garanteras att de fortfarande kan ha en väluppfostrad hund trots att extremt nervös.