E2y

Hur man tränar en gaited häst

Europeiska Saddlebred

Europeiska Saddlebred. Islandshästen. Rocky Mountain Horse. Peruansk Paso. Mangalarga Marchador. Dessa är bara några raser som hör till den gaited hästen familjen. Gaited hästar är populära raser av hästar som är i stånd att utföra ambling gångarter. Denna förmåga tillåter dem att röra sig i en fyra-beat rytm som gör dem mycket populära i parader. Även gaited hästar bära sådan förmåga, de är också utbildade hur andra hästraser är utbildade men naturligtvis, med några faktorer att tänka på. Om du har en och inte vet hur man tränar en gaited häst, kolla in listan nedan.

Ett. Träna din häst med grunderna. Precis som andra hästraser, måste du träna din häst på hur man acceptera en sadel och träns, för att gå framåt, att stoppa och vända, bland andra. Din gaited hästen ska vara väl utbildade med alla dessa grundläggande saker innan du tränar honom med en mer avancerad utbildning.

Hur man tränar en gaited häst. Europeiska Saddlebred.
Hur man tränar en gaited häst. Europeiska Saddlebred.

2. Köp en sadel och schabrak som passar perfekt på baksidan av din gaited häst. Välj inte något för löst eller för passa för det kan påverka dess beteende beroende på det obehag som det kan orsaka på baksidan av din gaited häst. Till exempel skulle sätta en sadel som orsakar för mycket tryck leder till en pressad eller pressas tillbaka, varför blir baksidan av gaited häst smärtsamt. Om detta händer kan din gaited häst samarbetar inte med dig under utbildningen.

Tre. Förfina den gångart. Gaited hästar ärvs med eller har en tendens att gång så vad du behöver göra är att tillstånd och utveckla denna förmåga. Du måste tänka på vissa saker i utbildning din gaited häst.

  • Sadel placering förändrar sättet att resa.
  • Engagerade bakdelen främja enklare gångarter.
  • Position eller vinklar hovar och skor ändra hastighet.
  • Höjd på huvud och hals vagn förändrar sättet gaiting

4. Träna din gaited häst så tidigt som möjligt innan han blir äldre än 4 år. Om han inte har utbildats ännu, rida din gaited häst innan du arbetar på gångarter.

Fem. Flytta hästen mot hans gång genom impuls, den stack av en häst framför att gå framåt med kraft. Efteråt, låt honom gå långsamt och öka sin takt efter ganska lång tid. Men låt inte honom att nå sin takt ur promenadtakt. Öva detta flera gånger tills han har gjort det ordentligt.

Hur man tränar en gaited häst.
Hur man tränar en gaited häst.

6. Resor i snabbare takt när du går vidare till nästa gång men inte överstiger i följande gång. Öva samma för ett par gånger.

7. Rida din gaited häst att träna och förbättra gaited hastigheten av hästen när du reser.

8. Håll hästen passar alltid. Gör detta genom att öva varje gång varje gång du planerar att åka.

En bra Trainor måste veta de viktigaste punkterna i alla aspekter av utbildningen. Som att träna en gaited häst, måste du känna till följande nyckel punkter-rytm, kontakt, glapp, rakhet, impuls, och insamling. Kom alltid ihåg att ha alla dessa viktiga punkter i åtanke