E2y

Hur man tävla i dressyr

Dressyr har varit den främsta formen av ridsport utbildning i hundratals år. En häst med riktig dressyr utbildning kommer att ta ledningen och riktning från dess ryttare som förefaller graciös och smidig i sin rörelse. Denna "häst balett" har varit en tävlingssport i OS sedan 1912 och fortsätter i dag som en populär sport på en mängd konkurrenskraftiga nivåer.

Valet av en lämpad hästen är det första steget

Hur man tävla i dressyr. Valet av en lämpad hästen är det första steget.
Hur man tävla i dressyr. Valet av en lämpad hästen är det första steget.

Valet av en lämpad hästen är det första steget. Medan någon hästras är tekniskt tillåten för konkurrens i dressyr, fullblod och warmbreds är att föredra. De större Baroque raser är de vanligaste sett, särskilt Lipizzan.

Utbildning hästen i klassisk dressyr formen är nyckeln

Utbildning hästen i klassisk dressyr formen är nyckeln. Din häst måste kunna utföra en rad siffror och rörelser i din riktning med lätthet på ett stadigt tempo, en jämn gång och en nivå klivet. Din häst måste behärska de tre vanliga övningar. De inkluderar övergångar - Rörelserna till gångart hästen, rörelser - din hästs rörelser i sidled, och siffror - det är cirklar och serpentiner.

När din häst har bemästrat rörelserna i klassisk dressyr träning, är du redo för arenan. Det finns två standardstorlekar av arenor för konkurrens. Standardstorleken mäter 20x60 meter, och de små åtgärderna 20x40 meter. Runt skenan av prestanda arenan är stora bokstäver markerar punkter där dressyr tester ska utföras.

Mycket specifika klänning och klibb bärs för dressyr tävling

Utbildning hästen i klassisk dressyr formen är nyckeln. Mycket specifika klänning och klibb bärs för dressyr tävling.
Utbildning hästen i klassisk dressyr formen är nyckeln. Mycket specifika klänning och klibb bärs för dressyr tävling.

Mycket specifika klänning och klibb bärs för dressyr. Hästen bär väldigt lite please eller utbildning utrustning under prestanda. En engelsk stil sadel krävs typiskt. Manen är typiskt flätad på hästen, oftast på höger sida, men om det faller naturligt på vänster, kan det vara flätade det sättet också. Svansen skall lämnas unbraided och skär rakt över eller "slog". Generellt hästen måste ha ett utseende som är ren och oklanderligt tränas.

Arenan har lagrats med dig rida din häst så fort domarens klocka har ljudit. Du kommer in i arenan i ena änden och domarna sitter på exakt motsatt sida av arenan. Du går din häst okomplicerad, stoppa i mitten och hyllar domarna. Du fortsätter sedan med din prestation mönster och avsluta genom att återgå till mitten av arenan, salutera domarna och sedan avslutas.

Dressage ryttare och hästar poängsätts på en 0 till 10 skala

Dressage ryttare och hästar poängsätts på en 0 till 10 skala, med en 10 är superb och en 0 indikerar att hästen inte prestera alls. Hästarna bedöms utifrån deras rytm och regelbundenhet, avslappning, kontakt och impuls. Riders poängsätts på deras effektivitet, balans och position vid ridning.