E2y

Hur man startar en koi damm

Lägg skönhet och atmosfär till din utomhus bostadsyta

En koi damm kräver utrymme, en finansiell investering och regelbunden skötsel och underhåll. Om gjort rätt, lägger en koi damm skönhet och atmosfär till din utomhus bostadsyta.

Steg 1

Gå lokal: Försök att hitta en lokal resurs som kan hjälpa dig i det pågående underhållet av din damm. Om du inte har en lokal Koi Club, prata med din djuraffär eller köpa en bra bok.

Steg 2

Finansiell planering: Bestäm hur mycket pengar du är villig att spendera på framsidan och i underhållet, samt hur mycket tid du har att ägna åt din nya hobby. Din ekonomi kommer att avgöra mycket av de beslut som ska fattas i de kommande stegen.

Steg 3

Hur man startar en koi damm. Finansiell planering.
Hur man startar en koi damm. Finansiell planering.

Location, location, location: Välj plats för din koi damm. Området bör vara minst 12 meter i längd och vara tillräckligt nära hemmet för att få tillgång till uttag. Du vill dammen för att ta emot solljus, men inte direkt solljus under långa perioder under dagen. Viktigast bör dammen vara lätt tillgänglig för den person som avser att behålla den.

Steg 4

Det är här det roliga börjar: sprayfärg formen på koi pond på marken och börja gräva. Dammen bör vara 4-5 meter djup och bör luta jämnt mot mitten av dammen där du kommer att installera en botten dränering.

Steg 5

Foder och filtrering: När grävt, linje ytan av hålet med en damm liner. Också installera bottenavloppet vid denna tidpunkt. Därefter installerar ett filtreringssystem och skimmer. Montera en 3-vägs ventil på filtret systemet så att du kan bestämma hur mycket vatten kommer från botten avloppet och skimmer.

Steg 6

Lägg skönhet och atmosfär till din utomhus bostadsyta. Location, location, location.
Lägg skönhet och atmosfär till din utomhus bostadsyta. Location, location, location.

Kontrollera dina nivåer: Köp en testutrustning som kommer att testa för ammoniak, nitrat, pH-nivåer, salt, klor osv också köpa en termometer och, om nödvändigt, en varmvattenberedare.

Steg 7

Rock bottom: Placera damm stenar och vattenväxter i hela dammen. Stenarna ska vara dekorativa men kommer också att ge skugga för fisken.

Steg 8

Låt en vecka att passera: Detta låter dig reglera nivåerna av dammen vattnet (använd testutrustning). Införa guldfisk först i dammen och vara beredd på det faktum att dessa första fisk kan förgås. Efter 2 lyckade veckor med guldfiskar, lägga koi eller flera guldfiskar. Under denna tid, inte rengöra filtren som bakterierna är nödvändiga för dammen.


Slutligen, efter en händelselös månad kommer du att vara redo att lägga mer fisk och börja njuta av skönheten i detta ekosystem.