E2y

Hur man ställer in en mask gård

Så icky som det ursprungligen låter

Så icky som det ursprungligen låter, är mask jordbruk mycket fördelaktigt och kan faktiskt göra dig en massa pengar. De är ganska billiga att underhålla och fördelarna med att ha maskar odlade är riktigt bra, både ekonomiskt givande och samtidigt, du vet i ditt samvete att du hjälper planeten. Om du är kraftigt funderar på att ha en egen mask gård eller ge sig in vermiculture, då du kommer att dra nytta av att läsa artikeln nedan så att du kan samla några tips och tricks om hur du ställer in din egen verksamhet av maskar.

 • Material som du behöver:
  • Plastbehållare eller badkar för dina maskar, helst plast
  • Massor av strimlad tidningen
  • Bomullslakan
  • Torv
  • Matrester
  • Röda wrigglers eller röda maskar
  • Sval och mörk plats i ditt hem
 • Försöker vermiculture ut. När du har alla dina objekt från listan ovan redo, bara försöka jordbruk maskarna i mindre skala för att se om du gillar denna verksamhet. Det skulle inte vara klokt att ha en stor investering om du inte är säker på om du kommer att göra detta under ganska lång tid.
 • Förbereda din plast badkar. Ditt första steg är att slå flera hål i din plast badkar med hjälp av en ishacka eller en skruvmejsel. Du bör göra stansning utifrån går in så att de råa stansade kanterna står inför den inre delen av badkaret. De stansade hålen kommer att hjälpa jorden i badkaret rinna bra när du återfukta maskar.
 • Hålla temperaturen kontrolleras. Maskar som fuktiga och ändå måttligt sval miljöer. Att ha denna miljö upprättas, placera dina baljor någonstans i ditt hus som är ganska cool som din källare. Källaren är en bra plats för dina maskar eftersom de kommer att ha minimal störning här och skyddas från fluktuerande temperatur i ditt hem. Dina badkar bör ha någon form av en bricka som kommer att fånga jordiga eller dränering av vatten. Den bästa facket skulle vara locket ditt badkar.
 • Lägga ut det strimlade pappret. Ditt nästa steg skulle vara att täcka den nedre delen av ditt badkar med den gamla strimlad tidningen. Du kan också placera torv i botten. Tidningen eller torv (eller båda) kommer hjälpa till att absorbera överflödigt vatten och fukt från marken. Fuktad tidning skulle också vara bra att använda så att maskarna kommer att få gräva under dem.
 • Läggning din organiskt material. När du är klar med strimlad materialet, är det dags att placera cirka fyra paket med lerjord eller organiskt material. Du bör också blanda gödsel eller andra gödselmedel och skrot mat med jorden eller organiskt material så att det är jämnt fördelat i ditt badkar.
 • Lägga till dina maskar. När du har deras omgivning inrättas, placera dina färdigköpta maskar i ditt badkar. Kontrollera att du fått dem från din djuraffär eller välrenommerade återförsäljare. Vid beställningen av dina maskar på nätet, se till att du har ditt badkar med jord klar så det är bäst att beställa dem när du är säker på att de kommer att ha ett hem. Vissa mask paket har några instruktioner när de levereras. Vissa kräver viss kyl för ett par timmar eller så.
 • Täckning badkaret med bomull blad. Ditt nästa steg skulle vara att placera en del bit av gamla bomull för att täcka din mask badkar. Detta kommer att hålla fukten i och på samma gång, låt luftflödet i din behållare. När du har gjort det, vatten din jord precis tillräckligt för att göra jorden fuktig men inte blöt. Var noga med att inte lägga för mycket vatten eftersom du kan drunkna maskarna.

Vid en genomsnittlig

Hur man ställer in en mask gård. Försöker vermiculture ut.
Hur man ställer in en mask gård. Försöker vermiculture ut.

Vid en genomsnittlig, kommer maskar börjar att föröka sig i några veckor, särskilt om de är väl utfodras och tas om hand. Beroende på hur fuktigt ditt område är, kan dina maskar behöva vattnas dagligen, ungefär som hur du tar hand om växter. Kontrollera hålen i badkaret för att se till att de inte blockeras av något härdat jord för att säkerställa fungerande dränering.