E2y

Hur man ställer in en manet akvarium

Havet är det största organet i vatten i världen

Havet är det största organet i vatten i världen. Djur och människor dra nytta av det. Som många varelser lever i havet, en del är skadliga för människor, medan vissa inte. En manet till exempel betraktas som en skadlig djur för människor på grund av sin svidande kapacitet som lämnar röda märken på människors hud. Vissa typer av maneter kan ses i djuphavet medan andra finns på Stora Barriärrevet. Vissa typer av maneter såsom Atlanten nässlor och den blå maneter är redan i fångenskap på grund av människans avsikt att rädda dem från utrotning. För att människan att ge dem en säker hav att leva i, uppfann de maneter akvarium.

Nedan följer en steg-för-steg om hur man ställer in en manet akvarium:

Hur man ställer in en manet akvarium. Tanken ska fyllas med kranvatten.
Hur man ställer in en manet akvarium. Tanken ska fyllas med kranvatten.

Material - Du behöver en av de tre typerna av maneter tankar: den Pseudokreisel eller rektangulärt formade tank, Kreisel eller cirkulär tank eller cylinder tanken. Dessa maneter tankar är speciellt gjorda för maneter och konstruerade för att ha rätt luftflöde för varelser. Du kommer också att behöva ett filter, bubbla rör, grus, kulor glas, flygbolag rör, värmare, 1 tsk dechlorinator, 3 och en halv koppar salt, stress päls, stress zyme, ammoniak testutrustning, en flaska cykel starter och en termometer.

Förfarande - Efter att ha samlat allt material, är du nu redo att montera din maneter tank:

  1. Tanken bör placeras i direkt solljus, värmekällor och elektrisk utrustning.
  2. Skölj filtret med rent vatten och låsa in den bubblan röret.
  3. Tvätta hälften av grus och ställ åt sidan resten. Efter tvätt lägg den i tanken.
  4. Lås filtret i botten av tanken och tillsätt glaskulor att fullständigt täcka filterpatronen och grus.
  5. Anslut ett flygbolag röret i pumpen sedan ställa värmaren till 77. Värmaren bör placeras inuti tanken helt nedsänkt i vattnet.
  6. Tanken ska fyllas med kranvatten. Det måste fyllas till 2 inches ovanför bubblan röret. Emellertid, bör vattnet inte röra ljuset när locket är på tanken.
  7. Tillsätt 1 tesked dechlorinator och 3,5 koppar salt i tanken.
  8. Sätt i ljuset, pumpen combo och värmaren tillsätt sedan stress pälsen, stress zyme och cykel starter.
  9. Kör tanken för 7 dagar och sedan kontrollera ammoniak nivån med satsen ammoniak testet. Om ammoniak är under 1 ppm, kolla upp det varje dag tills den är korrekt. Sedan få temperaturen på vattnet med hjälp av en termometer. Tillsätt salt eller kranvatten med dechlorinator som nödvändigt att lägga salthalten i grönt band, varefter, kontrollera om temperaturen är inom 2 grader 77. Du kan justera värmaren om det behövs.
  10. Om ammoniak, temperatur och salthalt i vattnet på rätt nivå, så din tank är redo att innehålla jellyfishes.
Havet är det största organet i vatten i världen. Kör tanken för 7 dagar och sedan kontrollera ammoniak nivån med satsen ammoniak testet.
Havet är det största organet i vatten i världen. Kör tanken för 7 dagar och sedan kontrollera ammoniak nivån med satsen ammoniak testet.

Lagra jellyfishes i akvarium kan vara till nytta för deras hälsa om tanken är ren och inte har havet skadedjur som laxlus.