E2y

Hur man ställer in en beta akvarium

Beta fisk

Beta fisk, ofta kallas betta fisk, japanska striderna fisk eller siamesiska striderna fisk är vackra och kan göra för en underbar tillägg till ditt hem. Lägg till en vacker växt, en härlig dekorerade vas, och några dekorativa stenar och du kommer att ha en perfekt dekoration för mitten av tabellen eller någon annan plats där du vill lägga till skönhet. Det är också lätt att hålla, sätta ihop, och det är billigt att bygga och behålla.

Du behöver en stor vas

Du behöver en stor vas. Du kan ibland hitta dessa som Beta vas eller dekorativa kit vas, komplett med en liten plastbricka som passar i halsen av vasen. Om du hittar en av dessa, kommer det att vara enklast. Om inte, kommer någon stor vas göra. Du kommer att vilja en med en hals så att anläggningen kommer att kunna vila i det. Det bör vara minst 2/3 av en gallon (ca 11 "lång och sex inches bred), men ju större desto bättre. Du behöver också en klar plast cup (om du inte får en vas med plastinlägg) , en stor påse med dekorativa stenar (kallas ibland pärlor), ett brett band eller snöre av pärlor att dekorera ditt vas med och en fredsbevarande Lily eller Philodendron (dessa är växter som är säkra för fisken att äta, så du kommer inte vill få en växt av en annan typ).

Naturligtvis kommer du vill ta ut din beta också

Hur man ställer in en beta akvarium. Tvätta vasen och stenar.
Hur man ställer in en beta akvarium. Tvätta vasen och stenar.

Naturligtvis kommer du vill ta ut din beta också. Manlig är oftast snyggare, men ibland kan du få fantastiska kvinnliga beta fisk också. Du kanske vill färg-koordinat dina stenar, band eller pärlor, och din beta fisk också. Slutligen behöver du vatten balsam (vilket tar bort klor från vattnet och göra det säkert för din nya fisk), beta-mat (vanligtvis i form av pelletar), och en fisk nät.

Processen:

Det svåraste med att ha en vacker vas beta fisk är inrättandet. Vilket inte är svårt att göra! Du kommer att hitta dig själv med en vacker vas som är lätt att underhålla.

Du behöver en stor vas. Lägg stenarna till botten av burken.
Du behöver en stor vas. Lägg stenarna till botten av burken.
 1. Tvätta vasen och stenar. Tvätta vasen och stenar eller pärlor. Detta kommer att skölja bort smuts som klamrar sig fast vid dem samt alla små bitar av glas.
 2. Lägg stenarna till botten av burken. Täck botten ca 1 "med stenar. Du vill inte använda alla dina stenar eftersom du kommer ha lite för toppen. Men du vill inte snåla ut på botten.
 3. Fyll vasen med vatten. Fyll vasen med vatten tills den är ungefär en tum från nacken av vasen. Detta kommer att låta din fisk har mer plats att andas (de är topp andas) medan din anläggning tar upp utrymmet i halsen av vasen.
 4. Skick ditt vatten. Lägg ungefär 9:55 droppar balsam till vatten för att avlägsna klor. Det är viktigt att göra ditt vatten säkert för dina fiskar. Du kan använda buteljerat vatten, men med tiden det kan bli dyrt.
 5. Tvätta rötter din anläggning. Blötlägg rötterna av din anläggning och skölj dem väl. Du kommer förmodligen att behöva göra några tidiga vattenbyten eftersom det kommer ta ett tag för alla smuts att lämna rötterna av din anläggning.
 6. Skär ett hål i plastbehållaren eller klar plast cup. Du vill inte detta hål är för stort, men det bör vara tillräckligt stor för att passa anläggningen igenom där.
 7. Sätt anläggningen i plast skålen. Tryck försiktigt rötterna genom hålet i plast skålen.
 8. Placera försiktigt fisken i burken. Försiktigt skopa din fisk med nätet och placera den i burken.
 9. Lägg växten. Ställ växten så att den vilar i halsen av vasen.
 10. Fyll plastskål eller kopp med dekorativa stenar. Detta lägger bara en fin touch och hjälper tynga ner för att göra det något värt att titta på.
 11. Slutligen lägger band eller pärlor. Avsluta din vas av genom att linda band eller en sträng av pärlor runt halsen på vasen. Detta är den perfekta beröring för den perfekta burken.

Du kommer nu att ha en vacker dekorativ vas att placera en central eller att använda som dekoration runt huset. Du kan också använda dem för att dekorera på fester och sedan låta dem gå hem med gäster som är intresserade av att hålla dem. Du bör mata dem enligt anvisningarna. En gång i veckan, rör upp stenar på botten, var försiktig med din fisk. Försiktigt dumpa av ungefär hälften av vattnet. Lägg sötvatten balsam och sedan fylla den igen. Se till att lämna ca 1 till 1,5 inches av utrymme mellan vattenlinjen och halsen av vasen. En gång i månaden, försiktigt skopa upp din fisk och göra en fullständig vattenbyte. Det är så enkelt är det, och tillför skönhet till ditt hem.