E2y

Hur man skiljer mellan manliga och kvinnliga grodor och paddor

Särskilja en manlig groda från en kvinnlig groda kan vara mycket svårt. De har inte några särskilda egenskaper i den fysiska utseende som kan ställa dem ifrån varandra lätt. Det finns dock några saker som du kan kontrollera om du vill veta könet på en groda eller padda. Om du följer tipsen som anges nedan, kommer du enkelt att kunna upptäcka en manlig groda eller padda från en hona. Läs tipsen nedan för att ta reda på hur du kan skilja mellan manliga och kvinnliga grodor och paddor.

Här är några av de tips som du kan använda för att hjälpa dig att skilja mellan en manlig och kvinnlig groda och padda:

Hur man skiljer mellan manliga och kvinnliga grodor och paddor. Storlekar av grodor och paddor.
Hur man skiljer mellan manliga och kvinnliga grodor och paddor. Storlekar av grodor och paddor.
  • Storlekar av grodor och paddor. Motsats till vad andra människor tror, kvinnliga grodor och paddor tenderar att vara större än manliga grodor och paddor. Detta beror på att kvinnor bär äggen i sina kroppar och detta kräver mer utrymme. Detta kan vara ganska svårt att avgöra om du inte har grodor att jämföra. Om du har en kvinnlig och manlig groda, kommer du bara att se vilken som är större att bestämma den kvinnliga en.
  • Art. Annan sak du kan göra är att forskning om de viktigaste skillnaderna mellan grodor och paddor, efter deras arter. Vissa arter av grodor har olika fysiska utseende för män och kvinnor. I vissa arter, är huden av den manliga groda mer färgstarka än kvinnliga groda. Detta kan dock också vara svårt som vissa typer av grodor kan ändra sitt kön, om det andra könet är inte tillgänglig. Forskning om vilken typ av groda som du vill skilja hjälpa dig avgöra könet.
  • Parning ritual. Om du har möjlighet att studera parning ritual grodor, kan du avgöra enkelt som groda är manligt och vilken som är hona. Under parningen de kvinnliga positioner i botten medan hanen stannar på toppen. Detta är fallet eftersom den manliga behöver befrukta grodägg medan honan släpper dem.
  • Ljud. Observera ljud att grodor och paddor gör. Manliga grodor tenderar att göra buller för att leta efter kompisar när parningstid kommer. De kraxande att dra de kvinnliga grodor. Du bör dock inte bara beror på de KVÄKANDE ljud för att bestämma kön groda som kvinnliga grodor också kraxande när de störs eller i fara. Det är bättre att leta efter andra tecken som kan hjälpa dig skilja kön.

Dessa är några av de tips som du kan använda om du vill skilja mellan en manlig och kvinnlig groda och padda. Det kommer att bli lättare för dig att se skillnaden mellan kön om du har grodor och paddor att jämföra. Du kan prova att fånga grodor och paddor att se om du kan skilja kön grodorna. Besök webbplatsen allaboutfrogs.org att få mer information om grodor och paddor.