E2y

Hur man skall höja och ta hand om en kanin

För att hålla en kanin som husdjur är både utmanande och givande

För att hålla en kanin som husdjur är både utmanande och givande. Det är givande i den bemärkelsen att de är de mest underbara djur att ta hand om eftersom de är gulliga, mild och ren. De får inte vara så aktiv som andra husdjur som hundar och katter, men deras lugn och ödmjuk hållning kan verkligen charma vem som helst. Å andra sidan kan de vara en utmaning att höja eftersom de är känsliga och initialt reserverad. Om du planerar att höja och ta hand om en kanin, ta del av dessa tips:

Hur man skall höja och ta hand om en kanin. Gör dig redo med dessa punkter.
Hur man skall höja och ta hand om en kanin. Gör dig redo med dessa punkter.
  • Gör dig redo med dessa punkter: vattenflaska, matskål, pellets kanin, kanin bur. Du kan köpa dessa material från djuraffärer i din ort. Se till att matskål, vattenflaska och bur är tillverkade av kvalitetsmaterial. De flesta vattenflaskor och skålar mat är tillverkade av plast. Men vissa plaster innehåller giftiga ämnen så att du kan välja de som är tillverkade av rostfritt aluminium.
  • Välj en kanin bur som har tillräckligt med utrymme för kaninen. Du kan välja en större eller mindre ett beroende på antalet kaniner du planerar att placera i en bur. Om du tänker placera buren utanför huset, säger i garaget - du kan välja en större bur, eftersom det finns mer utrymme i detta område. Även med bara en kanin, se till att du ger en rymlig bur för att kunna utforska runt och röra sig med lätthet.
  • Ställ in kanin bur. Rengör den ordentligt med tvål och vatten. Även om buren kan vara nya, se till att du rengör den först innan kaninen inne. Placera vattenflaska på ett hörn och placera matskålen bredvid. Sprid hö på golvet av buren. Inkluderar vissa plastleksaker om du vill så din kanin har något att leka med när vaken.
  • Settle kaninen inne i buren. När du satt in honom, det slag långsamt så att det inte kommer att bli chockade av plötslig isolering i buren. Stäng buren väl att se till att det inte kommer ut och flytta runt.
  • Ge din kanin några kaninpellets. HAVRE eller havregryn är utmärkta livsmedel för ditt husdjur. Det finns också havre i form av kex som kan köpas från mat. Du kan ge din kanin en del av dessa kex för att tillfredsställa hans behov att mumsa. Tänk på att kaniner har stora tänder, eftersom de är avsedda att bita och tugga på grönsaker som morötter. Inkludera en pinne av morot också i sin dagliga kost. Se bara till att du kastar överblivna morötter omedelbart så att den inte ruttnar i buren.
  • Fråga en veterinär om näringsbehov hos din kanin. Även kaniner egentligen inte behöver periodiskt veterinär kolla upp, är det klokt att du ber en veterinär om eventuella tvivel om att höja ditt husdjur.
  • Investera en del av din tid på ditt husdjur. För vad bra är husdjur om du inte umgås med dem? De är som människor som också behöver uppmärksamhet, kärlek och omsorg. Dessutom, om du ofta spela och interagera med din kanin kommer det att bli mer användarvänliga och lättillgängliga.

Alltid hålla kanin buren ren

Alltid hålla kanin buren ren. Vid rengöring av buren, kan du ta kaninen ut och överföra den till en annan låda medan du tvättar sitt hus. Gör rengöring regelbundet för att förhindra att bakterier från blomstrande.