E2y

Hur man skall höja gräsätande boskap

Gräs boskap ger mer kött som smakar och innehåller mindre fett

Gräs boskap ger mer kött som smakar och innehåller mindre fett. Boskapsskötsel på gräs är också mer kostnadseffektivt produktiva än att mata dem med boskap korn som är fulla av tillväxthormoner. Nötkött från gräsätande djur är mer anbud också. Nedan är några av de sätt på hur att höja gräsätande boskap.

  • Jämfört med boskap som matas korn, måste gräsätande boskap höjs på en stor betesmark. Det finns också mer arbete involverad när boskapsskötsel på gräs så du bör vara beredd att arbeta hårdare när du vill höja gräsätande boskap.
  • Din bete bör planteras med baljväxter och gräs. Baljväxter fastställa kvävehalter i jorden och kommer att ge mer kalcium, magnesium och protein som boskapen behöver medan gräset kommer att hindra boskap från att få uppsvälld från att äta baljväxter. De flesta betesmarker i södra Europa är planterade med Landino klöver och hundäxing. Kor ska få beta i olika delar av betesmark vid olika tidpunkter för att uppmuntra ny tillväxt efter gräset och baljväxter har förbrukats i en sektion.
  • På vintern bör boskapen matas hö. Om du inte har en egen hö och måste köpa se till att du kontrollerar balarna för torrhet. Fuktig hö kommer att uppmuntra mögeltillväxt som kommer att vara dåligt för boskapen. Lukta på höet för att ta reda på om det luktar friskt och torrt. Du kommer att kunna se skillnad mellan nyligen torkat hö och en som är fuktig, möglig och gamla. Se till att du kontrollerar från djupt inne i balen som vissa säljare blanda hö för vinst. För de flesta uppfödare, de föredrar att odla sin egen hö för att säkerställa kvaliteten på gräset att deras boskap kommer att användas på under vintermånaderna.
  • Följ mönstret för att höja gräsätande boskap. Kalvarna ska avvänjas när de är 5-7 månader och starta dem på gräs en månad innan den kalla säsongen börjar. På vintern bör boskapen matas hö och vitamin Ett tillägg och sedan gräs när sommarsäsongen börjar. Följande vinter ska boskapen läggas på hö igen innan man tillåter dem att beta i hagen för att göda dem. Se till att boskapen har tillgång till rent vatten och de får mineral-och blockerar salt. Se till att din boskap ges rätt mängd vitaminer och mineraler, speciellt magnesium för att hindra dem från lidande gräs tetani.
  • Välj rätt boskapsras som du höjer på gräs. Några av de raser som är bra är de röda och svarta Angus, Wagyu, kort Horn, Hereford, Charolais, Simmenthal och Saler. De som älskar att äta biffar kommer att veta skillnaden direkt när de har att välja mellan nötkött från spannmål matad och gräsätande boskap.

Hur man skall höja gräsätande boskap. Din bete bör planteras med baljväxter och gräs.
Hur man skall höja gräsätande boskap. Din bete bör planteras med baljväxter och gräs.

Välj rätt typ av gräs och baljväxter som ger dina kor rätt balans av näringsämnen och mineraler för att göra dem friska och producera nötkött som är mager, anbud och välsmakande. Den betesmark bör ha växtföljd för att påverka jorden. Och slutligen, välja rätt ras av nötkreatur som växer bäst på gräs för att ge fler pounds av högsta kvalitet nötkött.