E2y

Hur man skall höja ankor som husdjur

Att höja ankungar är en stor upplevelse

Att höja ankungar är en stor upplevelse. Den kan lära dina barn ansvaret för att ha en annan levande varelse att ta hand om och vårda. De är också bra karaktär och fuzzy som ankungar så de är kul att krama runt och leka med.

Men det finns en stort ansvar att höja en ankungar. Höjning ett från ankungar att ducka är inte lätt materia, men med några förberedande tips bör dina barn vara redo att höja de små älsklingar.

  • Kom förberedd. Höja ankungar är inte som att höja kycklingar där du håller dem i en coop och ge kyckling foder, vatten och ljus och du kan titta på dem växa till kycklingar. Ankor är en särskild ras av sjöfåglar som har specifika krav. Du måste lära dig om deras naturliga miljö, som inkluderar vatten, måste lära sig vilken typ av mat som är ätbara för dem och den typ som kan vara dödlig för ankungar. Läs på uppfödning ankungar nätet för information om deras livsmiljö och matvanor.
  • Lär dig att göra foder. Som ankor växer deras näringsbehov förändras. Ankungar bör göra bra med förrätt foder som innehåller 20 till 22% protein. När de når tre veckor, uppgradera till 16% protein. När de växer att vara fullfjädrat ankor, kommer de att behöva mellan 14 till 18% beroende på om de är om. Håll din foder i en lufttät plastbehållare för hygien.
  • Flock dem. Ducks, som gäss, är sociala av naturen så du behöver för att få mer än en att höja. Det minsta ankungar kan du få höja bör vara två.
  • Bygg en coop för ungar. När du får en liten flock ungar, måste du göra en Coop för dem som skydd. Du kan använda en gammal bur eller spärra av en del av trädgården för deras samarbete. Linje buren eller ett område i bakgård med en gammal, oanvänd mjuk handduk. Att efterlikna värmekällan från en vuxen anka, behöver du en värmekälla som en oanvänd 8 watts glödlampa i coop. Slå detta på nattetid som ankungar gillar att gosa upp till en värmekälla under läggdags.
  • Gradvis lära dem att simma. Ankor är amfibiska varelser, vilket innebär att de kan leva på marken och på vattnet. Vatten är nödvändigt för upptagande av ungar, lär de sig att jaga i den och använda den för att tvätta sig själva. Du måste lära dem att vada i vatten när de växer upp. Börja lära dem hur man älskar vatten genom att placera en grund skål med vatten i deras coop. När de växer större, uppgradera till en kiddie pool för dem att vatten-tåg i.

Hur man skall höja ankor som husdjur. Lär dig att göra foder.
Hur man skall höja ankor som husdjur. Lär dig att göra foder.

De är bara några av de uppgifter du och dina barn måste vara beredda på vid vård av ankor.

Naturligtvis när dessa ungar växa till starka ankor och sprida sina vingar för att flyga söderut för vintern, kommer ingenting att fylla ditt hjärta med stolthet över att se din älskling ankungar tar vinge.