E2y

Hur man ska förstå transpersoner frågor

En transpersoner fråga är en av de saker som människor och samhällsvetare både stilla utforska i dag. För de flesta människor, är en transpersoner är något som de inte helt kan förstå. Även om vissa inser att transpersoner fortfarande "människor" och de förtjänar att respekt, vissa människor fortfarande inte tycks kunna agera normalt runt dem. Om du vet en transsexuella och du vill stödja och förstå sin situation, kan följande information hjälpa dig att förstå transpersoner frågor.

Hur man ska förstå transpersoner frågor. Känna till definitionen av transpersoner.
Hur man ska förstå transpersoner frågor. Känna till definitionen av transpersoner.
  • Känna till definitionen av transpersoner. Förstå att begreppet "transpersoner" är ett brett begrepp som avser de individer vars känslor, beteende och utseende inte motsvarar deras medfödda kön. Detta kan inkludera transsexuella personer som byter sina kroppar genom medicinsk operation, för att matcha utseendet på kön som de vill vara. Detta kan också inbegripa de individer som föredrar att inte genomgå någon medicinsk operation, men fortfarande tror att män och kvinnor inte nödvändigtvis behöver överensstämma med stereotyper av manlighet och kvinnlighet.
  • Lär dig skillnaden mellan transsexuella och homofile. Flesta människor får en felaktig uppfattning om att vara transsexuella och att vara en homosexuell är vanligtvis desamma. De är inte. Skillnaden mellan de två ligger på definitionen av sexuell läggning och könsidentitet. Transpersoner avser könsidentitet. Detta innebär att transpersoner främst oroar den yttre uttrycket för vem de är. Å andra sidan, som är gay, lesbisk och bisexuella handlar huvudsakligen om huruvida en person är attraherad av antingen kvinnor, män eller båda. Eftersom alla har sin egen sexuella läggning och könsidentitet kan transpersoner eller inte kan vara rak, bisexuell, homosexuell eller lesbisk.
  • Förstå att transpersoner övergången kan vara en långsam process. Övergången är processen att anpassa liv kön en person vill vara. Du måste inse att det kan ta lite tid innan övergången är klar. Personen kanske vill experimentera och prova nya saker som att klä upp. När transpersoner personen går igenom denna fas, försöka vara stödjande och inte agera som om hela situationen är inte normal. Detta kan leda till att övergångsprocessen tar längre tid att det borde ha.
  • Förstå kamp transpersoner kan stöta på. Lagen skyddar inte transpersoner, särskilt när det gäller sysselsättningen. Arbetsgivare skjuta dem bara på grund av sin identitet. Avslag är också en av de saker de har att göra med. Bortsett från familjemedlemmar, kan deras vänner och partners avvisa transpersoner. Sjukvård är också en fråga som transpersoner måste gå igenom. De flesta vårdgivare misshandla dem och förneka dem medicinsk behandling. Transpersoner ofta upplever trakasserier och våld, särskilt ungdomar.

Dessa är några uppgifter som kan hjälpa dig att förstå transpersoner

Dessa är några uppgifter som kan hjälpa dig att förstå transpersoner. Okunnighet om transpersoner ofta orsakar diskriminering. Denna diskriminering kommer så småningom leder till att transpersoner att hålla sig borta från andra människor. Genom att förstå vilka de verkligen är, kan du hjälpa transpersoner vara mer öppen för samhället.