E2y

Hur man sätter på en häst sele

Hästar används inte bara för ridning ändamål

Hästar används inte bara för ridning ändamål, de används också för att dra laster. För att kunna göra detta måste en häst läggas på selen. En häst sele ger dig möjlighet att kontrollera och styra din häst på rätt sätt. Bortsett från detta, ser sele som din häst kan stadigt och bekvämt dra lasten. Om en sele inte läggs på rätt sätt, kan dina hästar lida och bli skadade. Utnyttja din häst verkar riktigt komplicerat men det finns en verklig process för hur man sätter på hästens sele korrekt. Här är hur du kan sätta på selen på din häst.

Hur man sätter på en häst sele. Sätt hames ovanför kragen.
Hur man sätter på en häst sele. Sätt hames ovanför kragen.
  • Förbered din häst. Borsta pälsen på din häst med en torr pensel så att hon skulle bli fri från skräp och smuts. Knyt din häst på en öppen plats för att flytta runt.
  • Sätt kragen. Att sätta din häst i en sele, alltid sätta kragen först. Vänd kragen upp och ned och skjut den bredare änden över din hästs öron. Vrid kragen mot höger sida upp mot riktningen av hennes man. Dra kragen ner för att nå bröstet nivå. Se till att räta ut manen. Kragen pad bör vara på plats för att skydda din hästs nacke och axlar. Ta bort och dra ut kroken av bly rep under kragen, och sedan ansluta den till grimman.
  • Sätt Hames ovanför kragen. Flikarna ska placeras över kragen pekar mot hennes bak. Dra åt hamestrap på bröstet. Denna rem ska hålla vagnen till hästen så se till att Hames säkras ordentligt.
  • Sätt sadeln på hästen. Detta bör sätesbjudning hästens rygg och sitta längre än de vanliga sadlar som används när man rider en häst. Dra sadeln är omkrets så att den tätt. Detta bör vara lite lös i förhållande till det av en ridande omkrets. Fäst bandet på magen.
  • Sätt betslet och spänne i tyglarna. Förvänta tygeln tyglarna att vara längre än en normal ridning gördel-talet. Ta varje tyglar sedan trä dem genom styrningarna finns på varje sida av sadeln och sedan upp genom guiden på kragen. Häng resterande tyglarna. Skjut tränset över din hästs öron, och placera lite på munnen. Fäst halsen spärren.
  • Fäst tömmarna till betslet. Se till att göra detta på varje sida. När du fick det här omfattas, är din häst nu redo att dra en vagn, vagn, släde, släpvagn eller last som du vill.
  • Dubbelkolla. Kontrollera om alla spännen och remmar är ordentligt bucklig och fast. Detta skulle garantera säkerheten inte bara din häst, men du också. Kontrollera också om det finns tårar på remmar och spännen.

Det finns ingen anledning att oroa sig för att sätta din häst i en sele om du vet hur man gör det på rätt sätt. Kom ihåg att ta din tid när du gör anvisningarna ovan eftersom ett felsteg kan orsaka stora problem. Alltid kontrollera igen. Om din häst är att förkasta selen, vänta tills hon har lugnat ner för att undvika skador.