E2y

Hur man rengör ett terrarium

Personer med en grön tumme njuta lägga konstnärliga handen vid vanlig trädgårdsodling. De vänder en låda eller en glasbehållare i en miniatyr landskap, känd som ett terrarium. Skapa ett terrarium kräver tålamod, hårt arbete och tid. Underhålla terrariet rent och passar för odling av växter är viktigt att hålla liv på ditt terrarium lönsam. Rengöring ett terrarium är inte en svår uppgift, det skulle bara behöva några minuter av din tid. Här är några tips du kan tänka på städning ditt terrarium.

  • Kontrollera dina verktyg. Förbered din städning verktyg och material. För att rengöra ett terrarium behöver ett par handskar, en borste, en bassäng med vatten, ett glas rengöringsmedel, svamp eller våt och torr handdukar och en sax.
  • Sätt på dig handskarna. Eftersom du kommer att arbeta med smuts och jord, är det bäst att skydda dig, eller åtminstone hålla händerna clean.Put på ett par handskar, antingen gummihandskar eller arbetshandskar. Detta kommer att förhindra att smuts fastnar under dina naglar och kommer att hålla dig från att vara i för mycket kontakt med mikroorganismer som lever i jorden.
  • Weed terrariet. Ta bort ogräs, torkade blad och kvistar från anläggningarna. Dessa hindrar växterna från att absorbera näringsämnen, solljus och vatten. För många ogräs i ditt terrarium kan vara en skamfläck för.
  • Borsta klipporna. Rocks är bra för utsmyckning terrarium. Med tiden dock blir de alltför smutsigt och kan se misskött. Ta bort stenar och blöta dem i bassängen. Ta penseln och skrubba bort all stelnad lera. För bästa resultat, använd varmt vatten. Denna varma temperatur dödar några av bakterierna.
  • Beskär växterna. Vissa växter kan växa snabbt, medan andra mogna långsamt. Ojämna höjder växter minskar överklagandet av terrariet. Håll dina växter väl trimmade och beskäras. Detta håller växterna rena snygga och friska. Trimma tips och ändar dina växter, med dina sax, enligt din egen smak.
  • Öva dina bonsai tekniker. Öva din bonsai teknik kan vara bra under din rengöring och underhåll. Om ditt terrarium innehåller bonsai, försök att beskära och forma dina växter. Du kan göra ett rakt snitt, kaskader, vridna eller sned. Detta är ett bra tillfälle, eftersom du kan ta bort de torkade ut delar medan beskärning samtidigt.
  • Rengör behållaren. Rengör inre och yttre yta ditt terrarium. Torka bort smuts och jord från den inre ytan av terrariet, med en våt handduk eller svamp. Gör detta med försiktiga rörelser, för att förhindra att glasbehållaren från att bryta. Torka sedan av överflödig vätska med en torr handduk. Gör samma procedur med den yttre ytan.
  • Rengör glasytan. Avlägsna smuts och fingeravtryck från den yttre ytan av behållaren. Spraya glaset med glas rengöringsmedel. Torka jämnt, med mjuka men ändå fasta drag. Gör det i en cirkelrörelse för att se till att ytan är helt ren. Strö lite vatten runt växterna och låta terrariet har en bit av solen.
Hur man rengör ett terrarium. Kontrollera dina verktyg.
Hur man rengör ett terrarium. Kontrollera dina verktyg.

Att upprätthålla ett terrarium är en stor hobby. Hålla ditt terrarium rent låter dig se frukterna av ditt arbete bättre genom friska växter och en attraktiv anläggning behållare.