E2y

Hur man rengör en leguan bur

Leguaner är unika husdjur

Leguaner är unika husdjur. De är inte de vanliga fluffiga och huggable domesticerade critters som du bara sätta på ditt hem för att ta hand om. Det är därför de kräver en annan typ av vård även i att hålla sina burar ren. Rengöring sina burar är viktigt att ge dem ett skydd som de kan njuta av att vistas i.

Rengöring leguan burar kan vara långtråkig

Rengöring leguan burar kan vara långtråkig, men det är inte omöjligt. Se till att du håller din ödla husdjur glad och bekväma. Här är några tips för att hjälpa dig att hålla ditt husdjur hemma spic och spänn.

Hur man rengör en leguan bur. Verktyg för handeln.
Hur man rengör en leguan bur. Verktyg för handeln.
  • Verktyg för handeln. Här är några verktyg som hjälper dig att städa en leguan bur. Har en extra bur eller en beboelig behållare med lock för att hålla din leguan när du rengör buren. Dit några klass renare, bur golv, kompost, pappershanddukar och lite extra tidningen.
  • Switch och bete. Det kommer att bli mycket svårt att rengöra en leguan bur med leguanen fortfarande inuti. Flytta din leguan den extra buren. Håll locket på om du använder en enkel behållare. Inte bara ta din leguan från toppen. Leguaner är inte kattungar. De tycker inte hanteras som en sådan. För att få ditt husdjur av buren, sträcka ut händerna och vara kreativa i att övertyga djuret ut. När buren är leguan gratis, är det nästan dags att rengöra den.
  • Allt klart. Med leguan ut, buren nästan klar. Ta bort saker inuti iguana bur som möbler, leksaker och golv.
  • Kom ner och smutsiga. Rensas från alla nyanser kan du nu faktiskt börja rengöringen. Ta tag i fönsterputsmedel och spraya över hela glasväggar i terrariet. Använd hushållspapper för att torka av glaset renare. För trä eller tråd burar, måste du rensa ut alla om inte alla skräp. Du kan också använda fönsterputsmedel på nedsmutsade områden.
  • Golvet. Nu kan du byta ut golv med en ny. Det finns en mängd olika leguan kasse golv du kan använda. Den sträcker sig från tidningen, kompost, eller sand. För sanitära ändamål, alltid kasta ut använda tidningar efter rengöring. För kompost, ta bort den om den är smutsig, vilket är mest troligt, sedan lägga en renare kompostmaterial. Mulch kan rengöras men för återanvändning. Ha alltid i åtanke att ändra kompost var 30 dagar. Det finns också hårdare golvbeläggningar som kan användas. Ett bra exempel är konstgräs mattor. Detta är lätt att rengöra. Det kräver bara tvätta och skaka bort smuts. Kom alltid ihåg smutsiga golv är ett stort no-no för leguaner.
  • Möbler, möbler i. Nu när golvet är inställd. Det är dags att återvända möbler inne i buren. Innan du returnerar drickandet skålen, se till att rengöra den ordentligt. Bakterier och bakterier lever ofta smutsiga och fuktiga platser. Det är idealiskt att byta dricksvatten varje dag. Smutsad disk är också en dödssynd att hålla din leguan bur ren. Kontrollera ofta och rengör så ofta. Innan du överväga bur rengöring fylla på matskål med färska livsmedel.
  • Hem, söt, hem. Returnera iguana hem och stoppa den lille med värmelampa strålade över buren.
  • Åh innan du går! Rengör buren en till två gånger var sjunde dag. Använd en sandlåda för att innehålla nedsmutsning området. Cedar marker kan inte användas som golv, eftersom de släpper ämnen som kommer att skada ditt husdjur. Och tänk om din leguan är arg när du bända upp det från sin bur för rengöring. Om leguanen planar själv och lutar åt ena sidan innebär det att det förbereder sig för att attackera någon och alla uppstickare. Backa för tiden tills leguanen lagt sig.

Rengöring leguan burar är inte rocket science. Gör ditt husdjur glad genom att hålla dess skydd rena och mysiga.