E2y

Hur man råd en tonåring om datum våldtäkt

Datum våldtäkt är inte en myt

Datum våldtäkt är inte en myt. Det är något som händer med både tonåringar och vuxna. Kvinnor är de vanliga offer för detta avskyvärda brott begås av någon som de tror att de kan lita på.

Hur man råd en tonåring om datum våldtäkt. Öppna ämnet datum våldtäkt med din tonåring.
Hur man råd en tonåring om datum våldtäkt. Öppna ämnet datum våldtäkt med din tonåring.

Föräldrar till tonårsdöttrar finner sig ofta oroliga när deras unga flickor börjar dejta. Om du är en förälder till en, oroa dig mer än sig själv till döds. Prata med henne om datum våldtäkt och vad hon kan göra för att undvika det.

  • Öppna ämnet datum våldtäkt med din tonåring. Schemalägg en en-mot-en tid med henne och låta henne veta att det är något viktigt du behöver diskutera. Välj en plats där du är både bekväm att ha ett allvarligt samtal. Det är viktigt att hon är avslappnad och inte har andra saker på sitt sinne som läxor, fritidsaktiviteter och andra frågor.
  • Prata med henne om dating. Låt henne veta att dating är en del av livet och att du litar på henne. Men säg att några tonårspojkar kanske inte är trovärdig. Möjligheten, om än avlägsen, av datum våldtäkt är där och du vill vara säker på att det inte händer henne.
  • Berätta för henne fallgroparna av att dricka alkohol. Alkohol sätter en person på sängen. Råda henne att inte dricka alkoholhaltiga drycker så att hon alltid kan tänka klart. Om hennes dag visar tecken på förgiftning, tala om för henne att inte låta honom ta henne hem utan att ringa dig istället eller gå med en pålitlig vän som är alkoholfri. För mycket alkohol kan ibland göra en person alltför aggressiv och kan leda till ödesdigra konsekvenser.
  • Råda henne hur att skydda sig mot date-rape droger. Det är viktigt för henne alltid att se henne dricka. Se till att ingen har haft tillgång till det. Om hon lämnade bordet för en stund, är det bästa hon beställer en ny drink i stället för efterbehandling den gamla. Numera datum-våldtäkt droger är vanliga och kan lätt gled in i någons drink.
  • Uppmuntra henne att ha gruppens datum istället. Att vara ensam med någon hon knappt känner kan vara ett recept för katastrof. Koncernens datum kan minska risken för datum våldtäkt eftersom det finns andra personer i gruppen som kan se henne tillbaka.
  • Berätta för henne att "nej" betyder "nej." Ge henne förtroendet att säga vad hon tycker och säga "Nej" till sexuella närmanden gjorts av hennes dag. Hon borde veta att ingen får göra något med henne om hon inte vill ha dem.
  • Ge henne med en exit plan. Berätta för din dotter att få tillräckligt med pengar för cab biljettpris. Se till att hon har en mobiltelefon som hon kan använda för att ringa dig eller någon annan hon litar i händelse av att hon vill gå hem.
  • Be henne att titta på hennes kroppsspråk. Några tonårspojkar kanske tror att alla unga tjejer vill ha sex speciellt om flickan öppet flirtar med honom eller klänningar provokativt. Råda henne att se till att hon inte ger bort ett felaktigt intryck med sitt kroppsspråk och genom hennes sätt att klä.
  • Låt henne gå självförsvar klasser. Ta upp självförsvar klasser är inte bara ett sätt att skydda sig från datum-våldtäkt. Brott är vanligare i dagens samhälle. Veta självförsvar tekniker kan hjälpa henne avvärja våldtäkt, kidnappning, rån och andra brott.

Datum våldtäkt kan hända vem som helst

Datum våldtäkt kan hända vem som helst. Vad du kan göra som förälder är att ge din tonåring verktyg för att undvika denna sexuella brott från att hända henne. Försäkra henne att du älskar henne och kommer alltid att finnas där för henne.