E2y

Hur man monterar ett filter akvarium

Ett akvarium hemma är ett enkelt sätt att lägga till en fredlig aura och klassisk elegans i alla hushåll. Den tumregel när det gäller akvarier är att ju större akvarium, är det enklare underhåll. Med större akvarier, är den naturliga vattenkemin uppnås och bibehålls med mer lätthet eftersom det finns tillräckligt med utrymme och vatten för fisk och naturliga mikroorganismer att växa. Små akvarier, å andra sidan, kommer att bli mättad med fiskavfall snabbare. Oavsett storleken på ditt akvarium, men behöver du ett bra filtreringssystem för att hålla ditt husdjur simmar glatt i sina små tankar. Här är stegen för att montera ett filter akvarium.

Hur man monterar ett filter akvarium. Förbered filtermaterialen.
Hur man monterar ett filter akvarium. Förbered filtermaterialen.
  1. Förbered filtermaterialen. Det finns olika typer av filter akvarium. Vissa är skapade med specifika vattenmiljöer i åtanke. Till exempel, vissa filter fungerar bra i sötvatten akvarier medan andra fungerar bättre i akvarium saltvatten. Den typ av filter bör motsvara det vatten som används i filtret, eftersom vissa sötvatten filter kommer att effektivt suga ut salthalten i vattnet som kan vara dödlig för fisk som föds upp och anpassas för saltvatten liv. Filtermaterialet är vanligen en svampliknande massa eller granuler. Ta ut filtret ur förpackningen och placera den på facken i akvariet filtret. Facken anges normalt i instruktionsboken, och kan identifieras med spåren i filterväggen. Dessa spår låta vattnet passera genom filtret. Ibland är filterutrymmet tillgängligt endast genom ett sugrör.
  2. Fäst sugkopparna och slangar. När filtret är på plats, fästa rören kommer att suga i vattnet in i filtreringskammaren facket. Olika typer av filter akvarium har olika typer av slang bilagor. En del har stora sugrören som är täckta med en lätt svamp för att förhindra små fiskar från att sugas in i filtret. Andra förlitar sig på normal vattenflödet för filtrering. Slangen fäster motsvarande hål i filtret enhetens huvuddel, och endast behöver vridas eller tryckas försiktigt på plats. Därefter fästs sugkopparna på en del av filtret organ som ska fästas på akvariets glasytan.
  3. Anslut till strömkälla. Flesta akvarium filter idag bero på någon typ av vakuum för att tvinga vatten in i filtret. På grund av detta måste du ansluta filtret till en strömkälla. Kontrollera att strömkällan är på säkert avstånd från själva akvariet, samt att de faktiska ledningarna är vatten-säkras och förseglad. Vissa typer av fisk kommer att knapra på den mjuka plasten fodret skyddar nätkabeln. Om du märker att din fisk knapra ledningar, måste du tejpa den till akvariet vägg med vatten-säkras och giftfria tejpremsor. Exponerade trådar kan leda till elstötar för din fisk, liksom krets misslyckande i ditt hem.

Se till att du byter ut eller rengör akvariet filtrets filter granulat eller svamp regelbundet. Vid byte av filtermaterial, ta ut bara hälften av innehållet i taget. Helt ersätta filtermaterialet kan ta bort de nyttiga mikroorganismer som lever i filtret. Detta kan störa kvävebalansen i vattnet, och kan göra vissa känsliga fisksorter mycket sjuk.