E2y

Hur man matar reptiler levande mat

Många människor är blödiga vid tanken på att mata levande mat till sina husdjur. Men med många sällskapsdjur reptiler, är levande föda som behövs för deras hälsa. Om du följer dessa steg, kan du mata enkelt dina reptiler levande mat som de behöver.

Hur man matar reptiler levande mat. Bestäm vilken typ av mat ditt husdjur kräver.
Hur man matar reptiler levande mat. Bestäm vilken typ av mat ditt husdjur kräver.
  1. Bestäm vilken typ av mat ditt husdjur kräver. Många små reptiler, såsom geckoödlor, lever främst på syrsor. Ytterligare typer av insekter som används för att mata reptiler inkluderar mjölmask, jätte mjölmask, waxworms, gräshoppor och silkesmaskar, bland annat. Större reptiler, inklusive många typer av ormar, kan äta "pinkie" (nyfödd) möss, möss, råttor, kaniner eller kycklingar. Många reptiler har ett viss typ av mat som är deras basföda, medan andra kan användas för att komplettera eller som tillfälliga "godsaker".
  2. Hitta en ansedd butik som bär levande föda. Bästa är oftast en butik som specialiserat sig på reptiler, eftersom de anställda kommer förmodligen att vara kunnig om vilken mat som är bäst för allt sällskapsdjur. Dessutom finns det olika nivåer av kvalitet för levande föda. Det kanske låter konstigt, men vad levande föda matas faktiskt betyder! Några stora kedja djuraffärer inte tar väl hand om sin levande föda, vilket det är en mindre än perfekt födokälla för din reptil. När du är osäker om var att köpa levande mat, be en reptil veterinär för en rekommendation.
  3. Ta hand om levande mat innan det blir mat. Det kan vara bakvända, men levande föda måste äta om det inte kommer att ätas omedelbart! Syrsor kan inrymmas i en liten plast terrarium eller bugg rutan och de äter nästan vad som helst. Lägg till några mjuka frukt eller grönsaker bitar till sin låda, eller använda speciella cricket mat som gör syrsor mer näringsrik för reptil. Gnagare naturligtvis också måste hållas och matas tills de blir levande föda. Om du inte kan göra detta, se nummer 8 på denna lista.
  4. Använd levande föda av lämplig storlek för din reptil. Om ormar eller andra reptiler är matade gnagare som är för stora för dem, kan de äta inte alls, eller blir sjuka eller skadas som en följd av den levande föda. För reptiler som utfodras insekter, gäller samma regel. Syrsor finns i olika storlekar, liksom mjölmask, och en bra djuraffär kan hjälpa dig att välja rätt storlek för din reptil.
  5. Coat insekter med vitamin pulver. Många djuraffärer bära vitamin pulver och kalcium pulver för att belägga insekter och ytterligare näringsämnen till din reptil. Det enklaste sättet att belägga syrsor är att sätta en nypa av pulvret i en plast sandwich väska, tillsätt syrsor, och skaka kraftigt. Detta kommer inte att skada syrsor, men när din reptil fångar och äter en syrsa, är det nu att få de vitaminer och mineraler som den behöver.
  6. Inte mycket foder din reptil. Oavsett om din reptil äter insekter eller gnagare, sätta för mycket levande mat med dem på en gång kan vända ful. Vissa typer av bytesdjur kan faktiskt slå på reptil, skada eller på annat sätt stör det. Inte sätta i mer levande föda än reptil kan äta på en dag eller två.
  7. Låt inte levande gnagare utan uppsikt i reptil bur. Gnagare har starka och skarpa tänder och kan allvarligt skada din reptil om reptil är inte intresserad utfodring direkt. Det är viktigt att garantera säkerheten för din orm eller annat reptil genom att inte lämna den ensam med en levande gnagare.
  8. Överväg att använda frysta gnagare. Om din reptil behöver gnagare och du fortfarande obekväm med att mata den levande mat, kan du köpa frysta gnagare i många storlekar. Dessa måste tinas (INTE i mikrovågsugn, du inte vill att köttet ska tillagas) och placeras i reptil bur. Vissa reptiler äter gnagare omedelbart, andra behöver du använda tång för att dingla gnagare i svansen och vicka runt innan det kommer att slå och äta.

Vissa människor tror att det är säkrare för reptil

Vissa människor tror att det är säkrare för reptil, och mänskligare för gnagare att endast använda döda, frysta gnagare för livsmedel. Det finns en chans att bytet kan bita eller på annat sätt skada reptil, och många föräldrar i synnerhet inte vill att deras barn ska gå igenom traumat att se en gnagare dödad. Detta bör diskuteras med en respekterad reptil veterinär, som kan ge dig råd om det bästa sättet att mata din reptil.