E2y

Hur man matar ett husdjur sköldpadda

Sköldpaddor är inte precis att föredra husdjur genom vem som helst

Sköldpaddor är inte precis att föredra husdjur genom vem som helst. Till skillnad från hundar eller katter som kan leva i ditt rum, sköldpaddor behöver sin egen damm-liknande miljö, där de kan vaggande längs marken eller simma i vattnet. Ändå sköldpaddor är ett populärt husdjur för dem som är intresserade av något mer exotiskt än din vanliga mutt eller kitty.

Om du har ett husdjur sköldpadda

Hur man matar ett husdjur sköldpadda. Köp sköldpadda mat formulär butiken.
Hur man matar ett husdjur sköldpadda. Köp sköldpadda mat formulär butiken.

Om du har ett husdjur sköldpadda, måste du ge den bästa möjliga vård. I de flesta fall kommer grundläggande sköldpadda mat inte tillräckligt för att upprätthålla honom och hålla honom glad. Du måste ge din sköldpadda ett bra utbud av mat som är lämplig för deras art.

Här är några idéer och tips.

  • Köp sköldpadda mat formulär butiken. Du kan köpa konserver pellets eller mat från någon ansedd djuraffären. Om du inte är säker på vilken typ av mat att köpa för din sköldpadda, kan du be butiken expediten att rekommendera ett bra märke eller typ av mat för din sköldpadda. Färdigköpta konserver bör omfatta ungefär en fjärdedel till hälften av ditt husdjur sköldpadda kost.
  • Du bör också omfatta levande djur i ditt husdjur sköldpadda ordinarie kost. Detta kan omfatta olika små djur, såsom daggmask, syrsor, mjölmask och feeder fisk. Du kan också inkludera små insekter som buggar och skalbaggar. Du kan köpa dessa från djuraffären eller så kan du komma i kontakt med en återförsäljare för en jämn tillförsel av levande djur för din sköldpadda. Levande insekter bör omfatta ungefär en fjärdedel av din sköldpadda kost.
  • Var försiktig med att mata din sköldpadda insekter eller buggar som du hittar i din trädgård. Det kan innehålla bekämpningsmedel som är skadliga för sköldpaddor vid förtäring. Dessa kan också ha sjuka som kan orsaka din sköldpadda blir sämre.
  • Du bör också gröna och lummiga grönsaker i ditt husdjur vanliga kost. Inkludera någon sallad, morötter, spenat, rå potatis och äpplen. Du bör riva eller klippa dessa så att din sköldpadda kommer att ha en enklare tid att tugga och intag av måltiden. Gröna bör omfatta ytterligare ett kvartal med ditt husdjur kost.
  • Du bör mata dina husdjur sköldpadda på ett konsekvent sätt. I de flesta fall en gång om dagen kommer att bli bra. Inte över-mata din sköldpadda, även om han verkar alltid hungrig. Det är bäst att hålla sig till en rutin som är bekvämt för dig, till exempel innan du lämnar för arbete eller skola, eller strax innan middagstid.
  • Observera att du aldrig ska mata bord mat eller rått kött till din sköldpadda. Sköldpaddor har olika näringsbehov än människor, och de kommer inte att uppskatta livsmedel bortsett från gröna grönsaker som anges ovan.

Som en resumé

Som en resumé, bör din sköldpadda mat vara 50% konserverad pellets, 25% gröna och lummiga grönsaker och 25% levande insekter eller maskar. Kom ihåg att hålla fast vid din rutin för utfodring din sköldpadda en gång om dagen. När du har ställt in en bestämd tid på en dag för att mata honom han kommer att lära sig att anpassa sig till denna utfodring schema, och hans tillväxt och utveckling kommer också att vara i linje med detta schema.