E2y

Hur man matar en iller

Utfodring din iller är en lätt sak att göra, men bör göras med hänsyn till sin naturliga diet och hur han smälter livsmedel. Illrar är köttätare och måste ha en kost som består huvudsakligen av kött. Det är inte så svårt som det låter, men det är verkligen viktigt. Även människor kan vara vegetarian eller vegan och ha en hälsosam livsstil, illrar kan inte. Med lite kunskap kan du ha en frisk och lycklig iller.

Steg 1

Pellets mat. Det bästa alternativet för din iller är ett torrfoder som liknar katt kex eller kibble. Du vill inte att mata din mat iller hund eftersom det inte är näringsmässigt balanserad för en iller. Däremot kan du hitta bra pellets kvalitet iller och premium kattmat som balanseras väl för en iller. Många illrar blir petiga ätare och skulle hellre svälta sedan prova något nytt, så är det ofta en bra idé att ge din iller en blandning av tre eller flera typer av livsmedel i fall man inte kan vara tillgängliga i framtiden. Detta sätt, om han används till flera olika typer, så han kommer fortfarande att ha mat alternativ om något inte längre är tillgänglig.

Din mat bör vara ca 30-40% protein och 20-25% fett. Det bör vara lågt i socker och fiber. De flesta högkvalitativa kattmat kommer att följa detta liksom de flesta iller livsmedel. Du kommer också vill kontrollera och se till att kött, köttmjöl, fågel, och / eller ägg är någonstans nära toppen av ingrediensförteckningen. Proteiner från växtmaterial såsom soja och majs är inte bra för din iller. Illrar brukar dessutom inte gillar fisk och kommer ofta inte äter mat som är gjord av en hel del av det. Det är också en bra idé att fråga vad illern har ätit innan du köpte den. Det är en bra idé att byta din iller långsamt för att försöka få den anpassad till en ny hälsosammare kost. Detta gäller särskilt om din iller är äldre och äter en mycket dålig kost.

Steg 2

Hur man matar en iller. Pellets mat.
Hur man matar en iller. Pellets mat.

Den matskål. De flesta illrar är grävare och älskar att gräva igenom en stor skål med mat som kan leda till mässar och är inte bra för iller. För att stoppa detta, är det bra att hänga maträtter från sidan av buren och att hålla sig med en mindre skålen snarare än en stor en. Om du har mer än en iller, då är det en bra idé att ha mer än en liten skål så det finns tillräckligt med mat för alla dina illrar utan grävning frågor. Du bör ge din iller ca 1/4 till 1/2 kopp av livsmedel i taget, per iller. Skålen kan vara kvar i buren vid alla tidpunkter. Om de avsluta det snabbt, undvika att fylla upp det om och om igen, men det är definitivt okej för dem att ha den mat som finns om de inte avsluta det.

Steg 3

Vatten. Vatten är viktigt för alla djur, och speciellt illrar matas en torrfoder. Medan torrfoder är bra för deras tänder och går inte dåligt (som fuktiga livsmedel eller färskt kött gör), ger det inte fukt. Det är en bra idé att ge en grund skål med vatten att dina illrar kan dricka ur och spela in, men du bör också ha en stor vattenflaska så att vattnet alltid är tillgänglig och din iller aldrig gå utan.

Steg 4

Behandlar. Illrar är som små barn inlindade i päls (som tenderar att vara tystare och gladare!). De älskar godis och det finns en mängd olika alternativ för att ge godis till dem. Alla godsaker bör ges med måtta. Det är bäst att ge dem iller godsaker som liknar deras diet och kött baserad. Däremot kan den enstaka människans behandling ges om du väljer rätt alternativ, såsom hårdkokta eller äggröra eller små bitar av kött. Vissa människor ger även bananer, russin, torkad frukt, sallad, Cheerios, bagels och andra låga sockerprodukter bröd.

Det skall emellertid noteras, att fiber och socker är dåligt för iller. Massor av godis kan orsaka ett antal frågor och du kan göra det så att din iller inte vill äta mat som är bra för honom. Ge sockerhaltiga livsmedel, inklusive frukt, mycket, mycket sparsamt. Det är en bättre idé att hålla med kött-baserade kattgodis, godis vessla, ägg och mindre bitar av kött eller frystorkad muskel eller inälvsmat. Hairball behandlingar kan också ges som bra godis eftersom illrar få hårbollar mycket hur katter (men de har inte hacka upp dem). Oljorna i hairball behandlingar kan hjälpa illern att passera några hårbollar som ackumuleras. Det finns ett antal av godsaker iller hairball. Men hairball godsaker och behandlingar för katter fungerar också bra med illrar. Dessa saker bör endast ges som godis, men kan göra för en rolig tid för dig och din iller samtidigt lägga till kosten (speciellt om du håller med hälsosamma alternativ såsom kött, ägg, godis katt, behandlar vessla, och behandlingar hairball! )


Steg 1. Den matskål.
Steg 1. Den matskål.

Beväpnad med en liten bit av kunskap, kan du mata din iller de livsmedel som han verkligen behöver vara friska och glada.