E2y

Hur man målar ett fågelhus

Om du vill göra din trädgård mer fågel-vänligt

Om du vill göra din trädgård mer fågel-vänligt, kanske du vill sätta upp en fågel hus i en trevlig, varm plats i din trädgård. Det är bra att veta att det är väl bra att lämna din fågel hus au naturel (omålad), eftersom detta kan ge en rustik, lantlig känsla till din trädgård. Detta gäller särskilt om din fågel hus är gjord av cypress, redwood eller ceder, som inte kräver målning eftersom de är naturligt förfall-resistenta. För andra typer av trä såsom plywood och furu, dock måla din fågel hus rekommenderas. Måla över dessa typer av trä skyddar den från att ruttna, sprickbildning eller delning. Så om du är ute efter att ta reda på hur man bäst att måla en fågel hus, här är några praktiska tips som hjälper dig ut:

  1. Köp färdiga, omålade fågelhus. Det finns många tillgängliga omålade birdhouses på hantverk butiker och djuraffärer, och det finns också några tillgängliga online såsom vid bestnest.com och birdbathandbeyond.com. Men om du är den typen som är intresserade av att göra en fågel hus från grunden, kan du också köpa lätta att följa mönster fågel hus nätet såsom från millenniumbirdhouses.com.
  2. Vilka färger som ska användas. Du kanske frestas att måla fågelhuset med stänk av färg och ett ymnighetshorn av mönster. Men det är ändå bäst att gå med färger i jordfärger, för att hålla den naturliga fågeln inställningen (tror beige, brun, ljusbrun eller mjuk grön). Detta kommer också att hjälpa till att hålla fåglarna säkra från rovdjur (som lockas till ljusa färger). Vit är också en bra färg som det reflekterar värmen bort från fågeln huset. Måla inte insidan av fågelholk. Bortsett från att det är en smärta att göra, är det bäst att lämna det som mest naturligt att begränsa exponeringen av fåglarna för giftiga ämnen.
  3. Bestäm på vilken färg som ska användas. Kom ihåg, fåglar kommer att picka bort på sin fågel hus, så att hålla dem säkra genom att endast använda giftfri färg. Använd aldrig bly-baserad färg, vatten-baserade latex färg rekommenderas, liksom naturliga oljor såsom linolja. Kolla dina alternativ för giftfri färg på eartheasy.com.
  4. Vet proceduren. Det är väldigt lätt att måla en färdig fågelholk. Först, samla allt material du skulle behöva, som är följande: färg, penslar, trasor och tidningspapper för att skydda din golvyta. Måla med den första beläggningen, och låt det torka. Sedan måla över ett andra skikt, och låt detta torka över natten. Din fågel hus är klar, men du kan göra några slutliga tillägg såsom en abborre utanför fågelhuset där fåglarna kan sitta i. Du kan också ge häckande material såsom fjäder, remsor av papper, garn eller snöre och placera dessa nära fågelhuset. För fågelhus för flimrar och hackspettar, kan du täcka golvet i insidan av fågelhuset med ett tunt lager av sågspån.

Där har du det

Hur man målar ett fågelhus. Köp färdiga, omålade fågelhus.
Hur man målar ett fågelhus. Köp färdiga, omålade fågelhus.

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt att måla en fågel hus. Det bästa med det här projektet är att du inte ska känna sig alltför pressad att göra ett utmärkt första gången - dina fåglar kommer att uppskatta sitt nya hem! Lycka till!