E2y

Hur man lär sig om biodling

Biodling är en av de äldsta jordbruket konsten i världen

Biodling är en av de äldsta jordbruket konsten i världen. I århundraden har människor lärt sig att bin producerar en av de sweetest och mest användbara ämnen i naturen - honung. Honung har flera syften. Det är mat för bina, är det en söt substans som kan användas för matlagning och för bakverk, och det kan användas som ett antibakteriellt medel som förhindrar tillväxten av mikroorganismer i sår. Du kan även sätta honung i ansiktet eller på huden för att främja mjukare och slätare hud. Om du vill göra din egen honung och vara en biodlare, här är hur du kan lära dig allt om konsten.

  • Läs om bin. Först av allt bör du läsa och göra så mycket forskning som möjligt, på bin själva. När allt bina är de varelser som du kommer att arbeta med. Du bör veta allt om dem, inklusive deras sociala karaktär, hur de beter sig när de blev hotade, hur de samlar nektar, hur de producerar honung, hur de reproducera, och hur de skyddar sina bikupor. Alla dessa kommer att hjälpa dig att framgångsrikt ta ett bi koloni.
  • Vet utrustningen. Bortsett från Bee kunskap, bör du också ha specialkunskaper om vilka verktyg och utrustning du kommer att behöva en biodlare. Det finns säkerhetsutrustning som du behöver för att kunna närma sig bin utan att bli biten eller stucken. Till exempel finns det skyddsdräkter som du kan bära. Det finns också rökning tekniker för att tvinga bina att lämna sin bikupa så att du kan skörda honung eller kontrollera strukturen och storleken på den faktiska bikupan. Det finns också boxar som redan ser ut som honung kammar där du kan hysa bina. Användning av humana gjort bikupor är bra eftersom det gör att bina att fokusera på honung beslutsfattande.
  • Biodling föreningar. Därefter försöker kontakta biodling föreningar. Du kan bara lära sig så mycket från böcker. Den bästa informationen kommer från människor som faktiskt arbetar med bina. De biodling föreningar vanligtvis håller sammankomster där du kan lära dig på djupet och personlig kunskap om bin. Biodling föreningar kan även fungera som nätet där du kan hitta leverantörer bee utrustning. Du kan även få smaka prover av olika typer av honung produkter som gjordes av nektar eller olika blommor.
  • Känna till lagar. Om du tänker starta biodling, är det viktigt för dig att känna till lagar med avseende på biodling. Eftersom biodling är potentiellt farligt, måste du säkra tillstånd när du använder ett biodling verksamhet. Detta gäller särskilt om du är biodling i stadsområden där bin vanligtvis inte tillåtet att höjas.
  • Koordinera. Slutligen, försök att få en lärlingsutbildning med andra erfarna biodlare. Detta kommer att ge dig information om hur du faktiskt fungerar materialet, hur man faktiskt ta itu med djuren, och kommer att ge dig chansen att se bin och honung produktion i rörelse. De flesta biodlare hjälper andra nystartade biodling lärlingar utan avgifter, och kommer gärna emot din hjälp eftersom det enda för utbyte.

Hur man lär sig om biodling. Biodling föreningar.
Hur man lär sig om biodling. Biodling föreningar.

Med dessa i åtanke, bör du kunna lära sig allt om bin och biodling. På kort tid, bör du kunna börja höja din egen bin och producera din egen honung.