E2y

Hur man krama

Kramar kan verka enkel, men det kan faktiskt vara svårt att ge en bra kram. Här är stegen för att ge en god kram som är lämpligt för situationen.

Steg 1

Kontrollera din hygien. Se till att du är ren och har borstat tänderna nyligen. Inte krama inte när du är blöt eller svettig, såsom efter träning. Kontrollera att den andra personen är också tillgänglig för att ta emot en kram.

Steg 2

Hur man krama. Kontrollera din hygien.
Hur man krama. Kontrollera din hygien.

Närma personen. Din strategi bör bero på personens relation till dig. Till exempel, för en familj kram du bör närma vänligt. Gör ögonkontakt, även om det bör vara kort om du är bara vänner. Men med en romantisk kram det bör finnas längre ögonkontakt. Se till att en kram skulle vara lämpliga för din situation, det kan inte vara lämpligt att krama en bekant, till exempel. Om du är osäker, åtminstone se till att de inte verkar tveksam att gå in i kram. Se till kram är ömsesidig innan omfamna. Om armarna är inte ute, de förmodligen inte skulle välkomna en kram. Om du inte känner dig bekväm att ge en kram, förlänga din hand för ett handslag när de närmar för en kram. Följa rörelserna hos den andra personen för att undvika en klumpig kram.

Steg 3

Embrace. Luta dig framåt försiktigt och linda armarna runt personen. Armarna kan placeras ovanför eller nedanför den andra personens armar. Tryck försiktigt. Se till att inte trycka ihop den andra personen med din kram, vara varsam. Du kanske vill bedöma hur hårt eller löst att krama av hur hårt den andra personen kramar. Om kram är mellan två män, klappa varandra på toppen av din rygg och hålla kram kort. Försök inte att plocka den andra personen upp och svänga dem runt i en cirkel, det kan vara obehagligt.

Steg 4

Släpp Låt inte kram gå på för länge,. Detta kan göra det besvärligt för båda inblandade. Detta gäller inte för romantiska kramar, dock. Dessa kan ta längre tid, eller avsluta med en kyss. Å andra sidan, låt inte gå för tidigt. En kort kram kan tyda på bristande omsorg. Speciellt om personen du kramar är upprörd eller ner, kan en längre kram vara lämpligt. Hur berättar man hur länge är för länge? Krama dem tills de släpper eller lossa sitt grepp. Om det är en kram mellan män, är det vanligt att klappa varandra på ryggen innan man släpper taget.

Steg 5

Steg 1. Närma personen.
Steg 1. Närma personen.

Kvardröjande ögonkontakt. Efteråt byta ett kort ögonblick av ögonkontakt. Om detta är en romantisk kram, får ögonkontakt längre. Förväxla inte en kram mellan vänner för en romantisk kram, eller saker kan bli besvärligt.


Kramar är en ofta förbisedd sätt att visa tillgivenhet, och en viktig del av den icke-verbal kommunikation. Oavsett om du kramar en bekant, nära vän, familjemedlem eller släkting, kan dessa steg hjälpa dig att ge en bra kram.