E2y

Hur man köper och använder ett akvarium pump: luftpumpar

Luftpumpar är en form av akvarium pump

Luftpumpar är en form av akvarium pump. De vanligaste användningen i det förflutna var att ge kraft för under-grus filtrering, men populariteten för denna filtreringsmetod har fallit på grund av den generellt sett bättre resultat andra filter. Idag, är akvarium pumpar av detta slag används för flera andra ändamål samt effektiv filtrering av mycket små tankar.

Luftpumpar är placerade utanför akvariet

Hur man köper och använder ett akvarium pump: luftpumpar. Dekoration.
Hur man köper och använder ett akvarium pump: luftpumpar. Dekoration.

Luftpumpar är placerade utanför akvariet, vanligen i form av en svart låda vilar bakom din tank. Ju närmare det är att tanken, desto bättre kommer det att utföra, slang bör vara så kort som möjligt för att maximera prestanda. Men det får aldrig placeras i vattnet!

 1. Dekoration. Denna typ av akvarium pump används ofta för dekorativa ändamål (men inte för att själva pumpen är attraktiv). Du kanske har hört talas om luft stenar och väggar bubbla. Powered by luftpumpar, kan dessa enheter placeras inuti ditt akvarium för att skapa vackra flöden av bubblor. Barn älskar dessa bubblor, ofta med extra iver när luften stenen är placerad för att öppna en skattkista eller kontroll prydnadsföremål kul som dykare.
 • Syresättning. Du kommer ofta höra att akvarium pumpar är nödvändiga för att hålla vattnet syresätts. I sanning, bör ett akvarium inte bli syrefattig om det är felaktigt underhållna, har temperaturen inte reglerats, eller akvariet är allvarligt överbefolkat eller otillräcklig för storleken på fisken du behålla. Dessutom kommer du att höra ibland att fisken direkt andas dessa bubblor, eftersom de löser in det omgivande vattnet, och så om bubblorna är borta, kommer fisken kvävs. Detta är också sant. Akvarium pumpar som pumpar luft i din tank kan hjälpa att syresätta vattnet, men inte på det sättet. Istället bidrar de till att bryta upp tunna skikt av gunk som kan hämma syresättning av vattnet längs vattenytan. Genom att bryta upp dessa lager ökar vatten-luft kontakt längs ytan, vilket förbättrar syresättningen av vattnet och skapa en hälsosammare miljö för dina fiskar.
 • Proteinskummare. Luftpumpar används också för att driva luft-drivna protein skummare. Dessa enheter bort faktiskt proteiner från vattnet innan de förvandlas till nitrat. Resultatet är högre syrehalt och lägre nitrater. Det innebär friskare fisk! Om du har en fullsatt saltvattensakvarium, gå och köpa en av dessa proteiner tårtspadar direkt. Och om du köper en luftdriven skimmer, kom ihåg att tacka att akvariet pumpen för allt sitt hårda arbete!
 • Filtrering. Denna typ av akvarium pump mindre ofta för filtrering ändamål än dess relativa, det vattenpumpen . Bör dock om du har en mycket liten fisk tank med lite fishies, en intern luftdriven filter (drivs av en luftpump) hålla vattenkvalitet bra och dina fiskar glada.
 • Du kan köpa dessa akvarium pumpar på din lokala djuraffär eller också online från en mängd olika webbplatser. Oavsett om du köper på nätet eller i en djuraffär, bör du överväga följande saker.

  Luftpumpar är en form av akvarium pump. Syresättning.
  Luftpumpar är en form av akvarium pump. Syresättning.
  • Kraften och storlek luftpump du behöver beror till stor del på de dimensioner och volym av tanken, liksom antalet och storleken på eventuella luft stenar, väggar bubbla och prydnadsföremål du vill makten.
  • En mindre kraftfull luftpump kommer att behövas för luft stenar och väggar bubbla än för protein skummare och under-grus filter. För att driva de två sistnämnda, bör du köpa en betydligt kraftfullare akvarium pump.
  • Vara varnat: luftpumpar kan vara bullrig. Fråga om det är möjligt att lyssna på luftpumpen på jobbet innan de köper.

  Köp ditt akvarium pump där du kan hitta all produktinformation som krävs för att välja rätt pump för ditt akvarium.