E2y

Hur man köper en iller

Tillhör familjen vesslor har iller en lång och smal kropp med korta ben. Illrar är oftast felaktigt betraktas som medlemmar av gnagare familjen, men dessa djur är mer benägna att vara en korsning mellan en katt och en hund. Är mycket vänliga, lekfulla, sociala och deras benägenhet till mänsklig interaktion är bara några av de slående egenskaper illrar. Det är därför de kan vara lämpligt göras som husdjur. Grund av att de är ganska aktiva, illrar behöver utbildning och vård som ges till dem av sina ägare eller håller.

  • Att köpa en iller bör du först kunnig nog om det och beredd att ge den omsorg och uppmärksamhet som den behöver från dig.
  • Du kan börja med att kontakta djurliv avdelningen först eller veterinären i ditt område. Genom det här steget, du bör då ta reda på om inte äga en iller är laglig i det område där du bor, eller om du fortfarande behöver skaffa dig en licens för dig att äga en.
  • När detta är gjort med samråd med behöriga personer, kan du förbereda redan de saker som din iller behöver, nämligen: en bur, vitaminer, behållare för sin mat och vatten, leksaker för att det ska spela med, behandlar och mest speciellt, dess mat.
  • Du bör också se till att ditt hus skulle vara "iller-bevis", eftersom illrar är kända för att vara mycket elak. De är kända för att komma in allt, och om saker och sånt i ditt hus inte hålls i föreskriven ordning skulle det definitivt vara ett stort problem för dig.
  • När du köper dig en iller bör du kontrollera djuraffärer i din ort. Men även så är det lämpligt för dig att känna först om de lagar och bestämmelser i ditt tillstånd. Detta är en viktig sak för dig att göra eftersom det kan finnas vissa butiker som säljer illrar olagligt. Inte bara för att butiken säljer sällskapsdjur, som illrar, gör att de har rätt att göra det. Iller skyddsrum bör också övervägas. Du kan också söka efter annonser på tidningen om dem som föder illrar.
  • En annan sak som du bör också göra är att välja kön och ålder iller som du vill ha och äga. Baby illrar kallas kit, är deras åldersgrupp 4-6 månader gamla. När en iller redan över sex månaders ålder, är det redan anses vara en vuxen.
  • Nästa sak som du måste tänka på att köpa en iller är dess storlek. Kvinnliga illrar kan växa till ungefär en längd av 15 inches och kan väga cirka ¾ till 2 ½ pounds.
  • Genom att välja en iller bör du undersöka dess utseende. Välj en som har ljusa ögon, har en päls som är mjuk, har frisk hud och morrhår, och har en lekfull attityd. Det finns en mängd av illers pälsfärger: albino, mörkögda vit, sobel, choklad och silver. En del illrar har vita fläckar eller ränder.

I processen för att köpa en iller

Hur man köper en iller. När du köper dig en iller bör du kontrollera djuraffärer i din ort.
Hur man köper en iller. När du köper dig en iller bör du kontrollera djuraffärer i din ort.

I processen för att köpa en iller, det finns vissa faktorer som du bör göra. Du bör vara försiktig och uppmärksam på alla sätt när man väljer en eftersom du skulle leva med det för en tid. Budgeten bör också vara en källa till oro.