E2y

Hur man konstruerar ett terrarium lövgroda

Med trädgrodor som husdjur är en av de senaste bekymmer bland många europeiska familjer närvarande. Dessa djur är lätta att ta hand om även om du måste ställa in sin livsmiljö ordentligt först för att de ska bli självförsörjande senare. De bästa levande omgivning för träd grodor kan tillhandahållas genom att inrätta ett terrarium. Med rätt material och några kreativa inslag, kommer du att kunna bygga ett terrarium lövgroda där dessa djur kan leva närmast deras naturliga nisch. För att skapa ett terrarium, följ följande steg:

  • Köpa ett akvarium (gjord av transparent glas) med mätningar som väl kan rymma grodorna med sina vanliga aktiviteter såsom att sova, äta, hoppa och plaskar. Storleken på akvariet bör kunna innehålla cirka 15 liter vatten så det finns tillräckligt med utrymme för grodorna att flytta runt.
  • Bestäm vilken typ av tillbehör du kommer att placera i tanken. Du kan besluta om att placera små stenar, mossa och vattenväxter.
  • Vet vad andra typer av varelser att sätta i som kan överleva med grodor. Du kan inkludera fisk i terrariet, men se till att det är den typ av specie som inte kommer att kvävas av grodorna. När grodorna blir större, tenderar de att äta alla varelser (insekter, fiskar och maskar) som är mindre än dem.
  • Ordna fixturer nedanför akvariet. Du kan placera avdelare tillverkade av PVC-rör som sträcker sig över i flera sektioner. Grodor älskar att gömma sig och vila i mörka platser så rören kommer att ge en rastplats för dem när de inte äter eller leka på. Rören kommer också att hjälpa att behålla vatten i tanken för att hålla den nedre delen alltid fuktig, vilket grodor älskar.
  • Inkludera skära bitar av plast ägg lådor och placera dem på botten tillsammans med passpoaler. Du kan använda användas ägg lådor - den typ där äggen placeras i mat.
  • Montera andra tillbehör såsom pinnar, drivved, stenar, stenar och lite sand i en del av akvariet. Du kan skapa en konstgjord kulle genom att placera en handfull sand i mitten där grodorna kan vila.
  • Lägg växter och andra trävaror i terrariet. Trädgrodor heter så eftersom de trivs oftast på platser där det finns gott om träd. De lever de flesta av sina dagar på grenar av höga träd och höga buskar och de sällan gå ner till marken.
  • Installera en mini vattenfall på ett hörn av terrariet. Du kan använda kommersiella vattenfall som säljs i gåva affärer och nyhet butiker posten.
  • Fäst pumpen på ett annat hörn i botten och sätt i den i. Pumpen kommer att hjälpa syre i terrariet.
  • Linje sidorna av tanken med mossa och fler små stenar. Samtidigt placera några bitar av träkol i mitten för att hålla en behaglig doft inuti terrariet. Placera små sköldpaddor inne för en mer diversifierad boning. Delvis täcka toppen med en glasskiva.
Hur man konstruerar ett terrarium lövgroda. Vet vad andra typer av varelser att sätta i som kan överleva med grodor.
Hur man konstruerar ett terrarium lövgroda. Vet vad andra typer av varelser att sätta i som kan överleva med grodor.

Behålla ditt terrarium lövgroda genom att regelbundet kontrollera om dess skick varje dag. Spraya vatten varje dag för att hålla fukten i och kontinuerligt uppdatera trädet grodor och dess co-invånare. Om du märker att trädet grodorna inte tar det väl inne i terrariet, låt dem gå genom att ge bort dem till andra entusiaster eller viltvård grupper.