E2y

Hur man känner igen och behandla scorpion svider hos hundar

Om din hund blir stucken av en skorpion, är det viktigt att du håller din Hardwood om dig och kom ihåg dessa grundläggande första hjälpen steg. Kom ihåg: snabba åtgärder behövs och detta görs bäst med ett klart huvud.

  • Veta om din hund har blivit stungen av en skorpion. Det är ganska svårt att avgöra om en hund har blivit stungen av en skorpion, eftersom symtomen kraftigt liknar förgiftning på grund av oavsiktligt intag av kemikalier. Men om du bor i ett område där skorpioner är vanliga, kan du misstänka en skorpion sting om din hund uppvisar följande symtom: dreglande, muskelkramper, andningssvårigheter, olämpligt och till synes okontrollerbara kissar och avföring, vidgade pupiller, gnälla och gråta.
  • Ta ut gadden. Om han visar ovanstående symtom, titta noga hela hans kropp för en stinger. Det bästa sättet är att leta efter en röd, svullen område, Stinger fortfarande sannolikt vara inbäddade i den regionen. Få en pincett och försiktigt bort gadden ur hundens hud, försöka ta bort allt i ett stycke.
  • Ta din hund till veterinären. Ta ut Stinger är den enda hem botemedel du kan göra för din hund. Egentligen, om du känner att du inte kan ta ut gadden, så kan du ta direkt din hund till veterinären utan att ta ut gadden först - låt veterinären göra det själv. Det viktigaste är att din hund får professionell vård omedelbart. Vet också att den hastighet som giftet kommer att resa i hela hundens kropp beror främst på hans storlek - ju mindre hunden, desto snabbare kommer du att behöva agera.
    Hur man känner igen och behandla scorpion svider hos hundar. Veta om din hund har blivit stungen av en skorpion.
    Hur man känner igen och behandla scorpion svider hos hundar. Veta om din hund har blivit stungen av en skorpion.

    Vet att alla skorpioner har gift som orsakar intensiv smärta (även om sticket sig inte kan ha varit att märkbar). Vissa typer av skorpion har inte bara smärta-inducerande gift, deras gift kan också vara giftig och mycket dödlig, påverkar först nervsystemet och så småningom orsakar respiratorisk kollaps eller avvikelser hjärta. Direkt efter att ta ut sting (du kan ta med dig i en flaska så att veterinären skulle kunna undersöka det vidare), ta din hund till veterinären för omedelbar vård.

  • Vet vilken typ av vård kommer att ges till ditt husdjur. Det första som veterinären gör (om du inte redan har gjort det) är att ta bort gadden. Efteråt kommer han rengör såret och desinficera den. Han kommer då att administrera medicin för din hunds smärta, och han kommer att behandlas för sina symtom. Han kommer också att ges tillsammans med intravenös vätsketillförsel för att undvika uttorkning och kontrollera sin urinproduktion. Merparten av tiden, en hund som får professionell vård omedelbart kommer att kunna återhämta sig från denna händelse.

Kom ihåg

Kom ihåg att om din hund inte har stucken av en skorpion och du läser detta just för den skull att veta vad man ska göra om han skulle bli stucken, är det viktigaste sättet fortfarande genom förebyggande åtgärder. Om skorpioner är vanliga i ditt område, är det viktigt att du håller din hund inomhus och övervaka hans utomhusaktivitet. Träna din hund att lämna eller ignorera saker eller djur som han inte är bekant med. Som med många andra sjukdomar, är förebyggande alltid bättre än den mest effektiva botemedel. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!