E2y

Hur man kan uppmuntra en majs orm att föda

Ormar kan tekniskt leva utan mat under en lång tid

Ormar kan tekniskt leva utan mat under en lång tid, men som vaktmästare på en majs orm, kanske du vet instinktivt om din majs orm agerar konstigt och kommer inte att äta. Det kan vara frustrerande för dig om du vet att ditt husdjur majs orm inte äter oavsett vad du gör. Om din majs orm inte äter för första gången, kan du prova dessa tips först innan du kontaktar din veterinär.

Här är några tips på hur man kan uppmuntra din majs orm att föda:

Hur man kan uppmuntra en majs orm att föda. Ge en bekväm miljö.
Hur man kan uppmuntra en majs orm att föda. Ge en bekväm miljö.
  1. Ge en bekväm miljö. En orm brukar inte äta om det är obekvämt. Det kan betona majs ormen om dess omgivning är bullriga och är inte lämpligt för honom och på grund av detta, en majs orm oftast vägrar att äta om den är stressad. Om det redan äter, stör inte ormen så att han kommer att fortsätta mata på sitt byte. Det vanligaste problemet är luftfuktigheten av en akvarium-eller bur. En orm normala miljö är cirka 80 grader Fahrenheit och eftersom de är växelvarma djur, de är beroende av temperaturen runt dem för deras kroppens värme. Möjligen kan det ändå vara att anpassa sig till sin nya miljö, särskilt om du ändrat ditt husdjur hemma eller det är nyinköpta.
  2. Undvik att klappa ormen om den redan är stressad. Corn ormar tenderar att bli känsliga när de inte mår bra och om du håller på klappa den och bär den bort från sin bur, kommer det att bli mer stressade. Låt det stanna i sitt akvarium eller bur och undvika att överföra det om möjligt.
  3. Isolera ormen. Om din majs orm är redan stressad, är det inte bra att sätta honom i en miljö måste det ha konkurrens med andra ormar när du tar mat.
  4. Försök att ge din mat majs orm som inte är helt död. Du kan ge det en mus eller en råtta beroende på vad du husdjur favorit är. Ormar oftast som jagar sitt byte så om du ger dem död mat ormen kanske tycker att det oattraktiv och oaptitlig och kommer inte äta det.
  5. Ge inte mat som är större än din majs orm. Eftersom din majs orm redan inte äter, kommer det inte precis hoppa till en utmaning att äta något som är större än det. Försök att inte ge det en kyckling eftersom det kommer bara vara bortkastade.
  6. Var försiktig när du matar majs orm. Sätt inte dina händer inne i buren eller akvariet när du matar ditt husdjur. Ormen kan omedelbart slå din hand orsakar bita smärtor.

Om dessa tips inte fungerar

Om dessa tips inte fungerar, och din säd ormen fortfarande inte äta, är det bättre att besöka en veterinär så att han kan identifiera vad som är fel med ditt husdjur. Det kan finnas ett djupare underliggande problem till varför din majs orm inte äter. Slösa inte mer tid eller det kan vara för sent.