E2y

Hur man kan stoppa kycklingar från att äta ägg

Ägg äta är inte en mycket produktiv beteende med värphöns, men med rätt förebyggande kan oftast undvikas. Den rätta förebyggande för detta beteende kommer att omfatta ordentliga bostäder, rätt storlek av bon, bra näringsrikt foder, kosttillskott och god vård och förvaltning av kyckling flock. Alla steg i plan för förebyggande är viktiga och ingen bör lämnas ut eftersom de är också viktiga för hälsa och välbefinnande kycklingen flock i allmänhet.

Steg 1

Den rätta hönshus eller coop som bör byggas för att hysa de värphöns eller hela kycklingen flock bör vara tillräckligt stor för kycklingarna att övernatta och att det finns tillräckligt med bon för alla värphöns. Dessa bon bör ligga minst fyra meter från kycklingar hönshuset. Belysning bör också minskas nära bon om det alls är möjligt.

Steg 2

Hur man kan stoppa kycklingar från att äta ägg. Steg 1.
Hur man kan stoppa kycklingar från att äta ägg. Steg 1.

De bon som läggs i hönshuset eller hus är mycket viktiga. Dessa bon bör ligga på i genomsnitt tolv inches kvadrat och bör placeras två meter från golvet för hönshuset eller kyckling hus och fyra meter bort från hönshus belägen i skyddsrummet. Det bör finnas minst ett rede per fyra värphöns och varje boet bör innehålla ungefär två inches av bomaterial som bör vara mjuk, torr och ren, som hö, halm eller spån.

Steg 3

Utfodring kyckling flocken är en annan viktig aspekt av ägg äta. För att näring att vara en förebyggande, bör det vara kalcium till dieten hos kycklingarna. Detta kan göras antingen genom att erbjuda ostronskal fritt val, vilket innebär att kycklingarna kan alltid få dem eller genom att mata äggskal som rengörs och fint grunden. Det är också viktigt att erbjuda kycklingarna en komplett kyckling foder med alla vitaminer och mineraler som kycklingarna behöver.

Steg 4

Samla äggen i bon minst två gånger om dagen är också viktigt att bekämpa ägg äta av kycklingar. Trots allt, om äggen inte finns, kan de inte ätas. Egentligen är det en bra idé att samla dem en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen.

Steg 5

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

En annan sak som kan göras är att ta bort alla ruvar eller inställning höns och deras bo av ruvade ägg från äggläggning bon. Detta kommer definitivt att hjälpa, särskilt när äggen är kläckning och äggskal är lätt tillgängliga för temp de andra kycklingar i flocken.

Steg 6

Den sista och förmodligen mest dramatiska förebyggande aspekten av ägg äta av kycklingar är att bli av med kyckling, särskilt om de äter ägg regelbundet. Om kycklingen inte kan brytas från att äta ägg, inte bara ägaren kommer att ha mindre ägg, kan detta beteende föras vidare till andra kycklingar i flocken, som kan orsaka alla möjliga problem.


Efter dessa få förebyggande åtgärder kommer inte garantera att det inte blir någon ägg äter bland kycklingar i flocken, men de hjälper.