E2y

Hur man kan lugna hundar med örter

Att ha en grön livsstil är populär i dag

Att ha en grön livsstil är populär i dag, särskilt bland hälso-entusiaster. Detta innebär minskning av en klimatpåverkan genom många olika sätt. Detta omfattar även äta mat som är beredd på miljövänliga sätt och undvika användning av kemiska-baserade läkemedel. Växtbaserade läkemedel och naturliga kosttillskott därför ökar i popularitet.

Det är inte bara vi människor som kan njuta av användningen av örter för att bota olika krämpor och deras symptom. Även husdjur, som hundar, kan dra nytta av örter. Om du bor en grön och naturlig livsstil, skulle du vill att din hund att också vara samma.

Örter kan användas som naturläkemedel för olika krämpor

Örter kan användas som naturläkemedel för olika krämpor. För en hund ägare, är en av de största oro lugna ner sin hund. Ångestattacker kan komma från en mängd olika saker, från sjukdomar, svårigheter att anpassa sig till vissa situationer och liknande.

Hur man kan lugna hundar med örter. Använd valeriana för extremt exciterbara hundar.
Hur man kan lugna hundar med örter. Använd valeriana för extremt exciterbara hundar.

Här är några sätt du kan lugna din hund ner med örter.

  • Använd kamomillte. Du kan också lägga till kamomill till sin mat. Kamomill är en lugnande blomma, och det fungerar bra med härdande ångestattacker hos både människor och hundar. Den kan också fungera som ett milt lugnande medel för din hund.
  • Använd kokta havre. Havre kan hjälpa stöd i matsmältningen och korrekt utsöndring av avfall i kroppen. För hundar, havre kan också som ett lugnande medel. Fullt laga gröt och lägga till lite i hundens mat. Du kan ge honom samma havre som du äter till frukost, så att du inte behöver spendera extra på att köpa dessa.
  • Använd lavendelolja. Få eterisk olja och badda lite på en bomullstuss. Placera bomullstuss på en plats där din hund stannar ofta, se till att doften kan fylla luften, men att din hund inte kan nå bomullstuss. Eteriska oljor kan vara skadligt vid förtäring eller vid direkt appliceras på huden. Om du har en olja diffusor, kan du använda detta också. Bara vara försiktig när du använder levande ljus olja diffusorer, eftersom dessa kan orsaka brännskador.
  • Använd valeriana för extremt exciterbara hundar. Valerian är effektivt för att minska ångest, upphetsning och spänning. Detta kommer vanligtvis i kapslar, tinkturer och tepåsar. Du kan brygga te och tjäna detta till din hund som en dryck. Du kan också blanda tinktur eller pulvret från kapseln i hans mat.
  • Använd Johannesört. Detta är ett effektivt rättsmedel för depression och ångest hos människor. Det är också effektivt hos hundar. Detta kommer i kapslar och tinkturer, och du kan blanda det i hans mat. Du kan också blanda tinkturer med dricksvatten, även om din hund kanske märker skillnaden.

Kom ihåg att använda lägre doser av örter för din hund än du gör med en människa. Djuren kan vara mer känsliga för örter och deras kroppar har olika fabrikat. Rådgör med din hunds veterinär innan du ger honom några åtgärder. Vissa veterinärer utöva en mer holistisk typ av läkemedel, och de kommer att överväga att använda örter i stället för att bara drog-baserade behandlingar.