E2y

Hur man kan behandla en sjuk papegoja

Papegojor är också levande varelser

Papegojor är också levande varelser, men många människor knappast erkänna det faktum att de också behöver ordentlig vård och att de också blir sjuk precis som alla andra levande varelser gör. Papegojor, liksom andra fåglar, är mycket ömtåliga varelser. En enkel sjukdom kan snabbt förvärra och kan lätt utvecklas till en dödlig, irreversibelt tillstånd. Därför, när du märker att din papegoja agerar sjuk, är det bästa tillvägagångssättet för att rusa till din veterinär.

Men det finns tillfällen när en veterinär inte är lätt tillgänglig och åtkomlig. I fall som dessa, måste du kunna ta hand om din sjuka papegoja tills du kan ta den till veterinären. Här är några idéer om hur man kan behandla din sjuka papegoja.

  • Isolering. Detta är det första som du måste göra. Du måste hålla din papegoja bort från de andra papegojor och andra fåglar som så att oavsett vad som orsakar din papegoja sjukdom inte kommer att sprida sig till de andra fåglarna.
  • Värme. Kall temperatur kommer att förvärra din fågel sjuk. Du måste hålla din papegoja varm och bekväm. Placera sin bur borta från drag. Du kan också försöka sikta en ljusna på buren, men rikta det inte på din papegoja. Se till att ljuset inte träffar vissa delar av buren så att papegojan kan stanna där om ljuset blir för varm.
  • Makeshift sjukhus. Om din papegoja är för svag för att ens abborre, kan du överföra den till en provisorisk sjukhus behållare. En idealisk container skulle vara ett glas akvarium. Lay några rena trasor på botten av akvariet och placera grunda rätter av fågel foder och vatten i akvariet. Du kan också sätta en fristående låg abborre inuti så att din papegoja kan sitta på den när man vill. Förvaras varmt genom att man lyser på det, men hålla ljuset skiner på endast en sida.
  • Adekvat nutrition. Din papegoja kan lätt växa svagare om det är berövas rätt kost och vatten. Om du har en hand-matad papegoja, kan du prova med att mata den med några droppar sportdryck. Använd antingen en liten sked eller en pipett. De elektrolyter i sportdryck kommer att hjälpa din papegoja upprätthålla sin energi. Om du matar din papegoja med en färdig formel, kan du blanda den med sportdryck så att din papegoja kommer att kunna rehydrate och äta mat på samma gång. Se till att rent vatten är alltid tillgänglig nära din papegoja.
  • Blödning. Kontrollera din papegoja för någon blödning. Om det blöder, måste du ge första hjälpen för att stoppa blödningen innan du kan ta ditt husdjur till veterinären. Du kan ansöka ADSTRINGERANDE pulver över blöda för att förhindra det från ytterligare blödningar. Du kan också prova att sätta en nypa mjöl över blödande del för att hjälpa blodet att koagulera och undvika ytterligare blödningar.
Hur man kan behandla en sjuk papegoja. Papegojor är också levande varelser.
Hur man kan behandla en sjuk papegoja. Papegojor är också levande varelser.

Det är mycket viktigt att du tar din sjuka papegoja till en veterinär vid första chans att du får. Men, om du behöver att skjuta en eller annan anledning, följ tipsen som beskrivs i den här artikeln för att hålla din papegoja bekväma och mysiga i väntan på doktorn.