E2y

Hur man installerar ett elstängsel för din häst

Använda ett elstängsel för din häst kommer att se till att inga andra djur in i området där de befinner sig. Detta är också en bra sak att ha om du ser att dina hästar försöker gå ut ur stängslet för att nå närliggande träd och buskar. Att ha ett elstängsel är definitivt dyrare än att använda vanlig staket för dina djur, men detta garanterar säkerheten för dina hästar. Det kan chocka hästarna om de kommer för nära den, men med elstängsel kommer att se till att de stannar inom säkerhet corral.

Hur man installerar ett elstängsel för din häst. Material du behöver.
Hur man installerar ett elstängsel för din häst. Material du behöver.

Här är de instruktioner som du kan följa om du vill installera ett elstängsel för din häst:

  • Material du behöver. Det material du behöver för den här installationen är elstängseltråd, staket och hörn isolatorer, elstängsel laddare, en hammare, avbitare och en 5-fot jordning Rod. Du behöver veta omkretsen av det område som du ska bifoga det elektriska stängslet så att du vet hur mycket material du behöver.
  • Installera isolatorer. Eftersom du redan har ett staket för dina hästar, kommer du bara lägga några mekanismer som kommer att göra standarden staket i ett elstängsel. Först måste du installera isolatorer på varje inlägg som du har för ditt stängsel. Montera dem med spikar och se till att de inte kommer att falla lätt.
  • Installera hörn isolatorer. Därefter säkra hörnet isolering för att hörnstolparna. Oroa dig inte om de hänger förlora på sidorna av stängslet. Detta är normalt eftersom det inte finns någon elektrisk ström löper genom. Du kommer att kunna dra upp dem hårdare när du börjar installera den elektriska ledningen.
  • Installera elektrisk laddare. Montera elektriska laddare på en av de robusta inlägg som du har på din staket. Efteråt, anslut jordledningen till grundstötningen stången.
  • Installera staket tråd. Nu kan du köra stängseltråden till omkretsen av stängslet. Börja installera kabeln på inlägg som är långt från där laddaren är. Arbeta dig mot laddaren så att du kan fästa änden av staketet kabeln till laddaren. Fäst änden av kabeln på den positiva panelen på laddaren.
  • Testa elstängsel. Nu kan du slå på el och test för att se om det finns elektricitet svallande genom ledningarna. Du kan testa el med hjälp av ett staket testare. Du kan köpa ett elstängsel testare från webbplatsen el-rådjur-fence.com . De har enkla positiv spänning läsare, 5-ljus läsare spänning och digitala läsare spänning finns. Köp en som passar dina behov.

Om du följde stegen korrekt bör du vara alla gjort

Om du följde stegen korrekt bör du vara alla gjort. Nu behöver du inte oroa dig för vissa djur som går efter dina hästar eller dina hästar fly från sitt avgränsat område. Kontrollera el av stängslet var så ofta så att du är säker på att det är i gott skick.