E2y

Hur man identifierar Stillahavslax

En av de stora resurser fiskprodukter är Stilla havet

En av de stora resurser fiskprodukter är Stilla havet. Stillahavslax har fått omätligt berömmelse och har hittat sin väg till våra bord. Det finns olika typer av stillahavslax, alla med sina unika och särskiljande. Här är några tips på hur du skulle kunna identifiera en stillahavslax när du ser en:

  • Vet grundläggande skillnaden mellan stillahavslax och atlantlax. Studier visar att de båda vandrande fisk, men nu finns det påståenden som de flesta Atlanten laxar föds på gårdar kontra Pacific de som är hyllade direkt från saltvatten.
  • Känna till de olika typerna av stillahavslax: hundlax (Oncorhynchus keta), Rosa (Oncorhynchus gorbuscha), Chinook (Oncorhynchus tshawytshca), Sockeye (Oncorhynchus nerka) och Coho (Oncorhynchus kisutch).
  • Vara bekant med funktionerna i rosa lax. Denna art av Pacific laxar ofta finns på den norra delen av Stilla havet. Dessa är de som tillbringat den kortaste tid på färskvatten. De är så flyttfågel att de ändrar sin färg över tid. Du kan enkelt identifiera en rosa lax med dess färg, som är märkligt inte rosa. Denna typ av lax kan tyckas blå metallic till olivgrönt eller gult. Namnet var i själva verket hänföras till rosa markeringen längs sidan av kroppen. De väger cirka £ 3,5 (1,6 kg) till £ 4 (1,8 kg). Det sägs att de är den minsta bland de arter.
  • Känna till funktioner i hundlax. Denna art av Pacific laxar ofta kan hittas i de flesta Pacific vatten delar, från Europa och Kanada, hela vägen till Japan och Sibirien. En mycket unik funktion för sitt slag är deras framträdande uppsättning tänder. De är den näst största arten av Pacific lax. De är oftast igen på deras lila blå till röd färg samt deras horisontella staplar.
  • Känna till funktioner i coho lax. Denna art av Pacific laxar ofta kan hittas i de flesta kustområden i Alaska och British Columbia. De kan också hittas på de flesta sötvatten bäckar och floder. De är också kända som Silver laxar. Du kan lätt känna igen dem genom deras blågrön till svart färg. Deras gällock verkar vara röd för det mesta, medan deras sida ändras från lysande rött till vinrött med tiden.
  • Vara bekant med funktionerna i sockeye lax. Denna art av Pacific laxar ofta kan hittas från västra Stilla havet till den andra sidan, som är den östra Stilla havet. Till skillnad från andra laxar, den Sockeyes livnär sig på plankton som de filtrerar med sina gälar. De är också kända som röda lax, på grund av deras omisskännliga extremt röd färg. Ofta är de fel som Coho lax på grund av detta. Den kvinnliga Sockeye lax idrotten en mattare röd nyans än sina manliga motsvarigheter. Hanen Sockeye lax, bortsett från att vara den ljusare röd fisk, har också en märkbar puckel på ryggen, som ligger precis framför deras ryggfena.
  • Känna till funktioner i Chinook lax. Denna art av Pacific laxar ofta finns på den norra delen av Stilla havet, nära den kanadensiska kusten. De är den största av alla arter, varje fisk registrera en vikt på ofta mer än £ 30 (14 kg). De är lätta att identifiera genom sin blågröna ryggen medan de är på saltvatten. Du kan även upptäcka den svarta delen av svansen liksom det svarta färgämnet finns på basen av deras tänder.

Hur man identifierar stillahavslax. Vet grundläggande skillnaden mellan stillahavslax och atlantlax.
Hur man identifierar stillahavslax. Vet grundläggande skillnaden mellan stillahavslax och atlantlax.

Det kan vara en uppgift att separera dem och identifiera var och en av dem, men allt du behöver är skarpa ögon för att observera och naturligtvis en detaljerad minne av vart och ett av dessa unika egenskaper.