E2y

Hur man identifierar mattan python

Mattan pytonormar är några av de mest exotiska och estetiskt väl uppskattad raser kända idag. De är tydligt identifierade ha sitt ursprung och uppvuxna i regnskogar och kustområden i Queensland i Australien, Nya Guinea och Indonesien.

Känd vetenskapligt som Morelia spilota

Känd vetenskapligt som Morelia spilota, dessa krypande varelser är släktingar diamant pyton. Vid vuxen ålder, kan de spänner längderna 1,5 meter till 2 meter. Då dessa ormar är sexuellt aktiva och har förmåga att reproducera redan. De kan leva i ungefär ett genomsnitt på 20 till 30 år max. De bor i buskar, regnskogar, desserter, pre-grävde hålor, gräsmarker, och träd för det mesta. De är vanliga husdjur bland Aussies. Bortsett från deras fysiska skönhet, de flesta människor tycker om att hålla dem som husdjur eftersom de är tama om inte provoceras eller skadas. De har kallats som mattan ormar eftersom de mönster i sin kropp påminner om de berömda orientaliska och persiska mattor.

Det finns tre huvudsakliga typer av matta identifierade pyton: Irian Jaya Matta pyton, Coastal pyton Matta, och Jungle pyton Matta. De skiljer sig främst i deras storlekar och färger. Den Irian Jaya Matta, växer 4-5 meter, är den minsta bland de underarter. Nästa är Coastal Carpet (Morelia spilota macdowelli) spänner över en längd på upp till sex meter. Och, är den längsta, vilket skulle kunna växa upp till tio meter, Jungle Carpet Python (Morelia spilota cheynei).

  • De är i allmänhet identifieras genom sina medellång byggda, urkärnade-läppar, relativt stora triangelformade huvud och lång och bred hals.
  • En egenskap som är unik för dem är deras svarta och gula markeringar eller mönster kroppen, inklusive några ränder, fläckar, ringar, prickar, fläckar, band, fläckar. De nyanser av gult kan också variera från lime gul, till en rik guld nyans, till den bleka chiffong gul färg. Färgen på sin kropp under är rent vitt. Andra, matta ormar är semi-trädlevande varelser. Detta innebär att de vill vistas och klängande i trädtopparna för det mesta. Tredje, de är nattlig i naturen. Det är, de går ut och aktivera sig nattetid. Eftersom de är nattaktiva, föredrar de också bakhåll strategi vid jakt efter mat. De gör detta genom att gömma sig på bostäder (t.ex. hålor) som är förinställda grävts av andra djur. De stannar kvar och väntar på sina byten för att komma tillbaka. Fram till dess, krama dem och tygla sina offer tills de dör och svälja dem hela, precis som andra ormar gör.
  • Särskilda kännetecken för Pythons Jungle Carpet inkluderar två färger eller deras märkningar. De har oftast fläckar eller band av Rosetta röd nyans. Som för Coastal Carpet Pythons, har de mindre markeringar som kommer i band de flesta av tiden. Deras färg varierar från brunt till rött, med konstant grå som en slags bas färg. Under deras shedding period, kommer deras färger och mönster visas mattare än vanligt. Deras ögon kommer att visas mjölkiga och deras magar kommer att ändras från en vit eller grädde färg till en rosa nyans.
Hur man identifierar mattan python. En egenskap som är unik för dem är deras svarta och gula markeringar eller mönster kroppen, inklusive några ränder.
Hur man identifierar mattan python. En egenskap som är unik för dem är deras svarta och gula markeringar eller mönster kroppen, inklusive några ränder.

Matta pyton kan lätt misstas för andra typer av giftiga ormar. Så, är det viktigt att du är bekant med karaktären och egenskaperna av matta pytonormar innan ens beslutar att hysa dem som husdjur.