E2y

Hur man identifierar gröna havssköldpaddor

Det vetenskapliga namnet för en grön havssköldpadda är Chelonia mydas

Det vetenskapliga namnet för en grön havssköldpadda är Chelonia mydas. Dessa sköldpaddor få sitt namn från sin färg. Den gröna färgen är i grunden effekten av vad de äter, alger eller "Limu".

Anor till gröna havssköldpaddor har utvecklats på land och kom tillbaka till havet. De har vandrat på jorden för ca 150 miljoner år sedan. Dessa arter har levt tillsammans med dinosaurier och andra utdöda varelser. Liksom alla andra havssköldpaddor, gröna havssköldpaddor är kallblodiga.

De absorberar värmen från omgivningen

Hur man identifierar gröna havssköldpaddor. De flesta sköldpaddor kan dra sina huvuden i sina skal för att skydda sig.
Hur man identifierar gröna havssköldpaddor. De flesta sköldpaddor kan dra sina huvuden i sina skal för att skydda sig.

De absorberar värmen från omgivningen, snarare än att göra värme från sin egen kropp. Typiska för sköldpaddor är deras yttre skal. Detta skyddar dem från andra skadliga havsdjur. Den dorsala delen av skalet kallas ryggskölden medan ventrala området kallas plastron. Mellan dessa två, små öppningar återfinns för huvudet, lemmar och svans.

Det finns hundratals arter av sköldpaddor som lurar i det stora havet. Men här är några unika egenskaper för en grön havssköldpadda.

  • De flesta sköldpaddor kan dra sina huvuden i sina skal för att skydda sig. Men gröna havssköldpaddor inte kan detta. Deras huvuden har fastnat utanför sina skal för resten av deras liv.
  • Nosen av en grön havssköldpadda är kort, inte ansluten som andra havssköldpaddor.
  • Skalen gröna havssköldpaddor är lättare. Deras skal är också mer strömlinjeformad jämfört med andra typer av sköldpaddor.
  • Lemmar av gröna havssköldpaddor liknas vid en flipper. Det ger dem möjlighet att vara bra simmare. De kan simma i ganska långa sträckor på bara en kort tid. Deras hastighet är cirka 35 mph.
  • När det gäller deras förmåga att andas under vattnet, grön havssköldpadda gå upp till ytan med några minuter bara för att andas. Men när de sover, de kan pågå i upp till 2 timmar under vattnet.
  • Gröna havssköldpaddor växer mycket långsamt. Det kommer att ta upp till 10 till 50 år innan de får sexuell mognad. Genomsnittet är 25 år.
  • Kosten för vuxna grön havssköldpadda är begränsad till växter. De är växtätare. Gröna havssköldpaddor beror på bakterier på magen att smälta maten de äter. Men den unga gröna havssköldpaddan är ett hot mot andra marina djur eftersom de är köttätande. De äter mestadels maneter och vissa andra ryggradslösa djur.
  • Vikten av en vuxen grön havssköldpadda kan vara så tung som 500 pounds. De föredrar att leva på platser i närheten av Coral vass och klippiga stränder. Dessa platser är rika på Limu. Limu är förklaringen till varför gröna havssköldpaddor är gröna.
  • Kvinna grön havssköldpaddor häckar under natten. Kvinnor drar sig till stranden med bara sina frambenen. Honorna gräver en flaska formad hål i sanden för hennes ägg. Dessa läderartade hy ägg beräknas uppgå till cirka 100. Den kvinnliga gröna sköldpaddan täcker sedan sina ägg med sand, vilket gör det ganska osynlig för människor.
Det vetenskapliga namnet för en grön havssköldpadda är chelonia mydas. Lemmar av gröna havssköldpaddor liknas vid en flipper.
Det vetenskapliga namnet för en grön havssköldpadda är chelonia mydas. Lemmar av gröna havssköldpaddor liknas vid en flipper.

Med dessa värdefull information om gröna havssköldpaddor, kan du skilja dem nu från alla andra arter av sköldpaddor.