E2y

Hur man identifierar ett troll haj

En troll haj är en djuphavsfisk

En troll haj är en djuphavsfisk. Det är mycket svårfångade och ganska sällsynt. Eftersom det bor i en hård miljö, kan du vara svårt för dig att se det medan det fortfarande lever. Däremot kan en fiskare fånga ofta när han kastar ett nät eller medan han trålning en linje. En troll haj är mer populärt känd bland japanerna som "Tengu zame," bokstavligen översättas som "Elfin" eller "Goblin" haj. Namnet tillskrevs en japansk fiskare från 19th century. Nämnda japanska fiskaren kom från Odawara, staden där goblin hajar var vanliga fångats. Namnet tog inspiration från ett troll hajens långsträckt nos och från näsan av en "Tengu" en japansk gammal demon.

Hur man identifierar ett troll haj. Vet var man kan hitta den.
Hur man identifierar ett troll haj. Vet var man kan hitta den.

Här är några enkla tips på hur du kan lämpligen identifiera en troll haj mot djuphavsfisk som du kan stöta på:

  • Vet var man kan hitta den. Ett troll haj ofta kan fångas av en fjäder, nära till en undervattens massa eller en bank, cirka 95 meter djup. Du kan förmodligen ta en kvinnlig prov. Varför? En kvinnlig flyttar normalt närmare till banken eftersom det måste avla.
  • Granska sitt tryne. Ett troll haj har en framträdande nos (eller talarstol). Om man tittar på det närmare, kan du känna igen lätt det. Det är spetsiga och långa. Den föreslår formen av en fågel stora näbb.
  • Observera sin hudfärg. Ett troll haj har en tydlig hudfärg. Det är främst rosa. Det är sällsynt inte bara bland hajar, men också bland andra typer av stora fiskar. Dess rosa nyans görs möjlig genom dess blodkärl. Det är faktiskt troll haj blod som är synlig under dess mycket tunn hud.
  • Uppskatta dess längd. Ett troll haj i allmänhet mäter mellan 6 och 10 meter. Det är baserat på de faktiska goblin hajar som samlats in av fiskare. Men forskarna drar slutsatsen att du verkligen kan växa mycket större än vad var knuten som den genomsnittliga längden. Observera att den största troll haj hittades från Sydney, Australien, någon gång under 1983. Det var en manlig prov och det mäts 3,84 meter. Det fångades i en trål, cirka 960 meter djup.
  • Kolla in de käkar. Ett troll haj har en stark uppsättning av käftar, inställning skiljer den från resten. Dess käftar är "protrusible." Det betyder bokstavligen att dess käftar kan förlängas eller sträckas ur sin mun.
  • Inspektera sin stjärtfena. Observera den verkliga formen och längden på ett troll haj stjärtfenan. Det bör vara platt och lång, liknar vad en tröskverk haj har. Det bör också ha ventrala lober som är underutvecklad. De ventrala lober bör komponera den nedre delen av sin stjärtfena.

Ett troll fisk beskrevs först över hundra år sedan

Ett troll fisk beskrevs först över hundra år sedan. Men när detta skrivs, har det faktiska antalet insamlade exemplar inte ens nått 50. De samlades från långt kastade platser i Stilla havet, Indiska och Atlanten. Men de flesta av dem hittades flytande i vattnen i Japan. Med dessa "verkligheter", det är definitivt en utmaning för dig att upptäcka ett troll haj. Om du vill ha en närkontakt med ett levande exemplar kan du behöva planera för att gå till en bottentrål så djupt som 1200 meter.