E2y

Hur man identifierar en wallaby

Han är född i Australien

Han är född i Australien, Wallabies är en släkting till de mer populära känguru. Termen "wallaby" myntades av Eora aboriginerna som var de tidigare invånarna i Sydney, Australien. Dessa djur växer mer och mer i popularitet som ett hushåll husdjur. I vissa länder är dessa djur betraktas som skadedjur och jagas. Det är ganska lätt att upptäcka en Wallaby på grund av dess likhet med känguru och dess mindre än formidabel storlek. Om du inte är säker på att du kan hitta en genom att helt enkelt titta på den, här är några tips och beskrivning av djuret för att göra det lättare för dig att bekräfta sitt slag.

  • Läge. Som nämnts, Wallabies är populära i Australien och är fördelade i verkligt antal. Så om det finns en chans att du kanske vill se en, är detta rätt plats att gå. Nyligen har platser i Sydafrika, Nya Zeeland och Isle of Man som visas överflöd i dessa lurviga små varelser. Dessa är de enda ställen där du kanske kan upptäcka en i det vilda. Annat än att fångenskap eller djurparker är din nästa bästa alternativet. Dessutom är dessa djur är ganska nattliga så fånga en glimt av dem under dagtid kan vara mycket utmanande.
  • Utseende. Liksom deras kusin känguru, Wallabies har liknande utseende. Den enda stora skillnaden är storleken. Dessa djur kan bara växa en motsvarande en medelstor hund. Förutom detta, resten är desamma. Wallabies har en upprätt kroppshållning, har långa svansar som används för balans, stora bakben som är muskulösa och handeldvapen. Små Wallabies, eller "Joeys", liknar storleken på en liten kanin. I allmänhet är dessa djur är antingen brun eller helt vit i färgen. Naturligtvis olika underkategorier av rasen har färger som skiljer sig från vanliga, såsom gul-footed sten wallaby som har en gul svans. Att notera en skillnad mellan en ung känguru och en vuxen Wallaby, har den senare en mer rundad yta än den förra. En känguru har en mer långsträckt ansikte, samt ha längre framben än en Wallaby.
  • Habitat. Du är mest sannolikt att upptäcka Wallabies i sina val av bostad. Det är träd och stenblock, där dessa djur har en talang för klättring. Andra raser av Wallabies har olika val i levande alternativ, men den tidigare nämnda är de mest populära alternativen för livsmiljö.

Sammanfattningsvis

Hur man identifierar en wallaby. Han är född i australien.
Hur man identifierar en wallaby. Han är född i australien.

Sammanfattningsvis, observation en Wallaby är inte så svårt. På grund av sin mycket unika storlek och liknande utseende som en känguru, är det mycket lätt att fånga med ögat. Som ett tips, behöver du bara vara på rätt plats vid rätt tidpunkt om du vill följa en i det vilda. Du bör också vara försiktig och inte bara rycka en Wallaby från naturen. Om provocerade kan djuret springa iväg eller värre, skada dig. Men om du inte mycket av en friluftsmänniska, skulle du bästa alternativet vara att gå till en djurpark som uppvisar en Wallaby. Lycka till!