E2y

Hur man identifierar en python

En python

En python, eller på annat sätt kända av dess ursprung Pythonidae, är en icke-giftig orm som finns i delar av världen som Asien, Afrika och Australien. Skrämmande i sikte, Python familjen är bland de största ormarna i världen. Under de senaste 20 åren eller så, har pytonormar har dokumenterats i Everglades National Park i Florida. Om du är nyfiken på vad en ser ut och hur den beter sig, läs vidare. Nedan finns tips på hur du kan korrekt identifiera en Python om du stöter på en.

Hur man identifierar en python. Pytonormar nu visas på fler platser runt om i världen.
Hur man identifierar en python. Pytonormar nu visas på fler platser runt om i världen.
  • Utseende. En python är en magnifik syn att skåda. Det är stort och en vuxen kan bli upp till 33 meter i längd. Dess hud är kamoufleras i färg för att hjälpa den i jakt efter sitt byte. De vanliga färger för dessa reptiler är bruna och gröna, med mönster i sin hud. Dessutom har en python också tänder på framsidan av sin käke. Detta kallas för en premaxilla.
  • Beteende. Det råder ingen tvekan om att pytonormar är rovdjur. De ligger på lur, förutse för sitt byte att komma fram innan deras flytt. Under denna period låg de i väntan absolut stilla tills ett offer för passerar. De kommer i allmänhet att undvika människor, men det finns rapporter om människor attackeras och konsumeras av pytonormar. Det är därför det är klokt att undvika områden som är kända för att ha pytonormar i dem, särskilt om det gäller barn. Ibland kommer det blotta ögat inte lätt upptäcka en python, eftersom det är ett utmärkt rovdjur även med dess storlek. Den kan smälta med sin omgivning, som gör en ännu farligare för dig eller ett barn som är nära en python.
  • Utfodring mönster. Det sätt som en python angriper sitt byte är genom sammandragning. När en varp sina spolar runt offret, vad processen gör är det förhindrar bytet från att andas. Detta resulterar i döden genom kvävning. Det är en vanlig uppfattning att en python krossar sitt byte som leder till dess död, som populariserades av filmen Anaconda och dess uppföljare. Emellertid är denna falska. Bevis visar att byte när sväljas hel, inte ens deformeras under tiden för sin död. Pytonormar har varit kända för att äta katter, hjort, gasell och vissa rapporter tyder på att pytonormar har varit kända för att konsumera flodhästar också.

Pytonormar nu visas på fler platser runt om i världen

Pytonormar nu visas på fler platser runt om i världen. Även om vissa jakt dessa reptiler för spel eller mat, det finns fortfarande lagar som skyddar dessa sökrobotar. Jaga dem i de flesta delar är olagligt, liksom farligt. Det bästa du kan göra är att undvika helt enkelt en python om du någonsin stött på en. Även om det inte giftig, kan dess spolar lindas runt dig i ett ögonblick och tygla dig till döds. Som nämnts, kommer det bara attackera dig om han anser att han är hotad eller i fara. Sammanfattningsvis kan du nu enkelt identifiera en python om du ser en. Kom bara ihåg att hålla avstånd och stanna säkert i alla lägen. Lycka till!