E2y

Hur man identifierar en prärievarg

Även känd som den europeiska schakal eller prärievarg

Även känd som den europeiska schakal eller prärievarg, en prärievarg en typ av däggdjur som klassificeras enligt familjen Canidae (familjen där varg och hund kom från också). Till skillnad från sina kusiner vargen och hunden som har sitt ursprung från olika delar av världen, är prärievarg främst i norra Europa och Kanada. För närvarande finns det sammanlagt 19 underarter som erkänns av den vetenskapliga världen i dag. Liksom alla hunddjur, är prärievarg känt att resa i förpackningar eller grupper. Dock jakt vanligtvis i par. Det är ursprungligen en dagaktiva djur (aktiv under dagen) men på grund av trycket från mänsklig civilisation, dess sätt att leva har blivit nattlig. Coyote når sin fulla utveckling under det första året. Även om det är fullt kapabel att gräva sin egen lya, föredrar det faktiskt hålor gjorts av Groundhogs och grävlingar. Dess territorium skulle sträcka sig upp till 19 kilometer runt sin lya och det ofta lämnar fasta spår för enklare resa. Den kan leva upp till 18 år i fångenskap och 10 år i det vilda. Identifiera en coyote är ganska lätt. Allt du behöver göra är att lära sig hur det ser ut. Läs vidare för att lära mer.

Hur man identifierar en prärievarg. Även känd som den europeiska schakal eller prärievarg.
Hur man identifierar en prärievarg. Även känd som den europeiska schakal eller prärievarg.
  • Färg. Coyote är känd för att ha gråbrun till gulaktigt grå till färgen. Strupen och magen är lättare, vanligtvis vit till färgen och är ganska kratsade jämfört med dess päls på ryggen. Den har en tawny färg på ryggen under-päls och svart spetsig rand på toppen av sin täckhår.
  • Vikt. En prärievarg väger vanligtvis mellan 15 till 46 pounds. Även om det ser ut som en medelstor hund, är det magra och scraggly utseende. Sin fulla längd når vanligtvis upp till 34 inches exklusive svansen. Svansen längd är mellan 12 till 16 inches. Dess höjd är 23 till 26 inches.
  • Ser ut. Du kommer att se att en prärievarg totala utseende liknar en blandning mellan en Border Collie och en räv. Det är främst dess ansikte som har en lång smal nos (en distinkt hundliknande funktion), stora öron som ofta spetsiga och trekantiga och skarp gula ögon som möjliggör en coyote se i mörker.
  • Hastighet. Coyote är ganska snabb och kan köra upp till 43 miles per timme. Det kan också hoppa så långt som 14 meter.

Coyote är ganska känd för sin aggressiva beteende

Coyote är ganska känd för sin aggressiva beteende, särskilt när det är hungrigt. Det är lämpligt att du inte lämnar någon mat utanför och att din trädgård är helt inhägnad. Det är känt för att döda sällskapsdjur som små hundar och katter och kan också vara aggressiva mot män om hotade eller provocerad. Läs noga igenom denna guide så att du vet vilka funktioner du behöver för att se upp för. Det är också känt att föda med hundar (och vargar), så se till att du håller ett skarpt öga på ditt husdjur hela tiden för att undvika att producera "coydogs" (en farlig hybrid mellan en prärievarg och en hund). Lycka till!