E2y

Hur man identifierar en dödlig svart mamba orm i det vilda

Även känd som Dendroaspis polylepis är svart mamba orm en giftig orm som finns i Afrika. Det kan lätt anpassas till olika klimat och olika miljöer. Den kan överleva i savanner, skogar, täta skogar, klippiga sluttningar, fuktiga träsk, berg och öknar. Men föredrar det oftast uttorkade omgivning som finns i ljusa skogar och steniga grödor. Det är känt för att vara den längsta typen av orm i det landet med en minsta längd av åtta meter (två och mätare halv) och högst fjorton fot (fyra meter). Till skillnad från andra långa ormar som den massiva anaconda har svart mamba en smal kropp därmed gör det ganska flexibel och lätt att flytta. Detta gör den till en av de snabbaste ormarna i hela världen! På grund av dess farliga gift, extremt lång kropp och häpnadsväckande smidighet, är det mycket fruktad av alla människor på kontinenten. Den svarta mamba använder sin häpnadsväckande hastighet för att undkomma fiender och hot, inte att jaga sitt byte. Det kommer inte att tveka att attackera om fienden inte lämna. Det är så snabbt att dess hastighet kan nå upp till 23 km per timme. Identifiera denna skräckinjagande kallblodiga djur är ganska lätt. Läs vidare för att lära mer.

  • Black Mamba är inte svart alls! Aldrig leta efter en svart orm om du vill upptäcka en svart mamba. I motsats till vad de flesta människor förväntar sig, färgen inte svart. Den har en mängd olika färger som inkluderar bruna till brungrå, grå, oliv till khaki toner. Detta ger den perfekta kamouflage i torra steniga sluttningar och grunder. Så varför är det kallas svart mamba om dess färg är inte svart? Gå vidare till steg 2.
  • Den mörka, giftig mun. Det heter som svart mamba inte på grund av sin kropp färg. Det beror huvudsakligen på det faktum att den har en bläck-svart mun. Emellertid visar denna skrämmande funktion endast när Black Mamba är i sin attack läge, på väg att slå alla fiender som hotar den. Du vill inte se denna mun alls!
  • En kobra-liknande pose. När hotade, är dess angrepp utgör mycket lik den kobra. Den har en hals flik som sprider mycket som det utsätter sin svarta mun (död munnen). Du kommer att höra en ondskefull brus. Detta är dess sätt att skrämma sina fiender bort annars kommer det slå upprepade dem med sin dödliga gift.
  • Lång, tunn och snabb. Du bör alltid komma ihåg och ta hänsyn till att svart mamba är mycket lång (2: a längsta giftormar i världen), har en smal kropp och flyttar extremt snabbt. Se upp för dessa viktiga indikationer!

Du måste förstå att denna orm är ond

Hur man identifierar en dödlig svart mamba orm i det vilda. Black mamba är inte svart alls!
Hur man identifierar en dödlig svart mamba orm i det vilda. Black mamba är inte svart alls!

Du måste förstå att denna orm är ond. Dess gift är så potent och giftiga. Dödligheten är nästan hundra procent. Om biten måste offret behandlas med anti-gift så fort som möjligt för att motverka giftet sprids i kroppen. Om inte, kommer giftet vara helt utspridda inom 20 minuter, långsamt och smärtsamt döda offret. Döden kommer inom 30 till 60 minuter efter att bli biten. Detta är verkligen en mycket farlig orm så se på hur det ser ut, särskilt om du bor i Afrika. Lycka till och var försiktig!