E2y

Hur man identifierar en Beefalo ko

En Beefalo ko är en korsning mellan en inhemsk ko och en bison eller europeisk buffel. Den kan överleva även i de mest extrema väderförhållanden. Deras kött är också av hög kvalitet och kan föda sig själva till skillnad från andra hybrider. De är också lätt tas om hand och producera högkvalitativa kött som är välsmakande och har mindre dåligt kolesterol och fett. Dessutom är de resistenta mot sjukdomar som mul-och klövsjuka på grund av en naturlig immunitet mot den. Varje ko ras kan ge en Beefalo ko, vilket gör deras identifiering lite knepigt.

Fördelarna med att höja Beefalo kor har ökat under åren och det finns ett ökat behov av Beefalo odlare. Om du vill starta din egen Beefalo gård och vill börja med att lära sig att identifiera en Beefalo ko, här är de saker att se upp för.

Hur man identifierar en beefalo ko. Titta på ramen och resning.
Hur man identifierar en beefalo ko. Titta på ramen och resning.

Titta på ramen och resning. Beefalo kor muskulösa och har en relativt större ram i motsats till andra djur. I detta avseende ser de mer ut som en bisonoxe än en ko.

Titta på pälsen. Beefalo kor har en unik och tät päls. Deras hår är väldigt tjock, och detta gör att de kan överleva i relativt kallt klimat. Tjockleken på en Beefalo hår är ungefär fyra eller fem gånger än för normala kor. Beefalos svettas också, så att de enkelt flytta sin tolerans från kallt till varmt klimat.

I vissa fall, Beefalo kor har en lockig klump av päls runt sin hals. Denna beläggning är tjock och misskött, precis som en bison-talet.

Titta på tillväxttakten. Beefalo kor växer snabbare än andra typer av nötkreatur. En ny född Beefalo väger vanligtvis 50-70 pounds, och kan väga så mycket som tusen pounds i deras första år av existens. De är också relativt lätt att avvänja än vanliga kor. En kvinnlig Beefalo kan producera en avkomma så tidigt som två år. Likaså mor beefalos är mycket skyddande av deras avkomma.

Titta på tillväxttakten. Titta på den mat de äter.
Titta på tillväxttakten. Titta på den mat de äter.

Titta på den mat de äter. Beefalo kor är naturligtvis oselektiv av sin mat. Detta innebär att de kan äta nästan alla typer av gräs, även de som inte kan och inte ätas av andra nötkreatur. Detta gör att höja Beefalo kor billigare och enklare än andra djur. Dessutom, eftersom du inte behöver lägga till specialeffekter näringsämnen till sin mat, kan du hävda fritt att köttet är gräs och ekologiskt. Detta löser aktuella konsumenters behov av kött som är fri från konstgjorda hormoner som framkallar tillväxt och antibiotika.

Titta på när de äter. Sedan Beefalo kor enkelt anpassas till varma och kalla temperaturer, kan de beta och mata även när solen är uppe. Detta placerar dem i motsats till andra djur som vanligtvis vila under en nyans när temperaturen är för hög.


Hardy kännetecknar Beefalo kor gör dem till ett populärt val för köttproducenter. Men kom ihåg att du måste registrera en höjning av beefalos med ABWR innan du kan öppet hävda och sälja att köttet du producerar är Beefalo nötkött.