E2y

Hur man identifierar drottning angelfish

Drottningen Angelfish är ett vackert komplement till alla akvarium. Korrekt identifiera denna art kommer att ge dig en bättre tid medan du simmar runt koraller och rev samt samla dem att leva i din inomhus akvarium.

Här är några tips för att identifiera drottning angelfish:

  • Undersök huvudet. Drottning Angelfish är så namngett på grund av den spräckliga, blåringade svart område på sin rundade huvud, som liknar en krona. Detta står i kontrast med den blå havsängel, som inte har någon fläck på huvudet. Resten av fisken är blå, medan varje skala har en gul kant. Svansen är helt gul.
  • Kolla in munnen. Den är liten och näbb-liknande utseende.
  • Inspektera rygg-och anal fenor. De är långsträckt och sträcker sig bakåt. Drottningen svans är rundare än den blå angelfish, liksom.
  • Observera sitt beteende med andra fiskar. Drottning angelfish visar aggression mot liknande storlek fisk, särskilt andra stora angelfish. Det kommer dock att lämna mindre fiskar ensam. Om du vill behålla drottning angelfish i fångenskap, se till att lägga det sista i ett akvarium och ge de andra invånarna med gömställen för att åstadkomma en viss grad av stress.
  • Mät längden. Drottning angelfish nå upp till fyrtiofem centimeter i naturen, med en platt skiva-liknande kropp. Men i akvarier, dessa fiskar når bara upp till tretton inches. Om du vill odla en stor drottning angelfish på din bostad, kan du behöva en mycket stor akvarium, med omkring en etthundrafemtio liters kapacitet. Minska hinder som stenar för att möjliggöra största möjliga simning utrymme och bara lägga drottningen när tanken är stabil och fullt etablerad.
  • Iaktta sin kost. Drottning svamp angelfish kärlek och kommer att bita av bitar av det. Även svampar har toxiska egenskaper som kommer att skada andra fiskar, har drottningen speciella slem foder sitt matsmältningssystem, vilket förhindrar toxinet från att påverka den. De kommer också att konsumera polyper, plankton, maneter och koraller. Samtidigt som dessa typer av livsmedel i lager krävs för att hålla drottningen i fångenskap, kan du träna så småningom de yngre att konsumera andra typer av näringsämnen, som zucchini och spenat. Du kanske måste mata den med många små belopp fördelade under dagen i stället för bara en eller två stora matning.
  • Analysera dess livsmiljö. Drottning angelfish bor längs vattnen runt Florida och Karibien, från ett djup av 1 meter till 70 meter. De är vanligt förekommande i områden wit steniga koraller rev byggnaden och svampar porifera som de kalasar på. Queens kommer att hänga runt botten av rev och kan ses ensamma eller i par, och kommer att vara aktiv under dagtid medan vila på natten.
  • Observera dess beteende runt människor. Dessa fiskar är skygga särskilt jämfört med franska och grått angelfish och kommer dart ifrån närma människor i dykutrustning.

Hur man identifierar drottning angelfish. Inspektera rygg-och anal fenor.
Hur man identifierar drottning angelfish. Inspektera rygg-och anal fenor.

Drottning Angelfish är vackra, men kan vara en utmaning att ta upp i konstgjorda miljöer. Både du och fisken är bättre att observera den fritt i naturen, bland dess naturliga hem i reven.