E2y

Hur man hyra ett bröllop pastor

Bröllopet pastor är en viktig medlem av vigseln, ordförande över ritual äktenskap och ger sin välsignelse under Herrens Namn. Även om han är oftast den sista komponenten i ceremonin för att lösas, är det fortfarande viktigt att sköta när det gäller hans roll.

Här är stegen som hyra ett bröllop pastor:

  • Be om en pastor som är bekant med paret. En familj pastor kan ge en känsla av intimitet och förtrolighet i förfarandet, och kan dela historier om brudgummen eller bruden att ge perspektiv på denna milstolpe i livet. Han kommer nästan alltid vara tillförlitlig på grund av de nära banden han etablerade med din familj. Fråga släktingar om de vet en pastor som kan hjälpa till i bröllopet.
  • Få rekommendationer från vänner. Din vänkrets kan ha deltagit i ett bröllop med en stor präst som gav en livlig, meningsfullt. Spåra upp pastorn och ge honom ett samtal.
  • Fråga kyrkan som du använder för bröllopet. Om du plockar en kyrka för bröllop plats, kan de brukar rekommendera en av deras egna pastorer att utföra vigseln. Du kan också be bröllopet hantverkare du anlitar om de kan rekommendera en pastor. Slutligen, försöka leta efter en pastor på nätet, baserat på plats och budget.
  • Boka tid för att träffa honom. Gå över ditt bröllop planer och bekräfta tiden, platsen och passager som du vill använda. Ta reda på om han har några invändningar med ditt bröllop idéer: vissa konservativa pastorer kan invända om du planerar ett utomhus bröllop och kommer endast utföra ceremonin i kyrkan. Utsikt över videor från hans förflutna bröllop arbete och se om du ansluter med honom på ett personligt plan, så att du kommer att vara bekväm med sin närvaro på dagen för bröllopet. Kolla om han är tillgänglig på dagen för ditt bröllop, utbyta kontaktinformation, få den korrekta stavningen av hans namn för inbjudningar och sedan betala hans bokningsavgift. Du måste boka sina tjänster månader i förväg för att passa in i hans schema.
  • Påminn pastorn en vecka innan bröllopet. Ge hans och kontaktuppgifter till ditt bröllop planerare så att han kan monteras in med resten av programmet. Informera kyrkan du använder av pastorn du anställer. Om du upptäcker att han inte kan göra det till händelsen, hitta en backup officiant att ta hans plats. Tillmötesgå hans begäran om transport om du kan.
  • Inkludera pastor i dina tackkort. Var noga med att nämna några särskilda insatser som han gjort för att göra bröllopet minnesvärt. Rekommendera honom till andra förlovade par att återgälda tjänsten.
Hur man hyra ett bröllop pastor. Be om en pastor som är bekant med paret.
Hur man hyra ett bröllop pastor. Be om en pastor som är bekant med paret.

Ett bröllop pastor är av flera viktiga personer i ett bröllop, men lita inte på honom att ta ansvar på någon punkt av händelsen. Om något går snett, ha ditt bröllop samordnare tar hand om det, och se till att informera prästen om alla förändringar som påverkar hans roll.